tiistai 2. kesäkuuta 2015

Kesäkoti Mittessä.


 
Saavumme Tegelin kentälle maanantaiaamuna kello kymmenen. Berliinissä sataa. Kun mukana on neljävuotiaan lisäksi viisi laukkua ja niissä yhteensä viisikymmentä kiloa matkatavaroita, päädymme bussin sijaan ottamaan taksin Mitteen.

Vuokranantajan reppumatkaillessa tällä kertaa Kaliforniassa on meitä Auguststrassella vastassa berliiniläinen Rasmus. Rasmus puhuu hyvää englantia ja luulee meitä ruotsalaisiksi. Pointsit molemmista.

Koska meillä on aikaa koluta Berliiniä kuukauden verran, ei nähtävyyksien perässä tarvitse juosta tukka putkella. Tätä filosofiaa noudatamme heti: suurin osa ensimmäisestä päivästä menee asuntoon tutustuen, matkaoppaita selaillen ja vaatteita kaappeihin järjestellen. Käymme sentään lounaalla lähikahvilassa ja iltapäivällä kävelemme Brandenburgin portille. Edelleen sataa, mutta niin ilmeisesti Suomessakin.

Asunnossa ei ole kahvinkeitintä eikä astianpesukonetta, joten haemme lähimarketista pikakahvia ja tiskiainetta. Sen sijaan meillä on isot ikkunat, leveät ikkunalaudat sekä olohuone täynnä abstraktia taidetta. Lisäksi huomaamme, että lähin ravintola on alakerrassa, lähin kahvila viereisessä talossa, lähin kirjakauppa kahden talon päässä, lähin Starbucks puolen kilometrin päässä (halleluja!) ja kolmensadan metrin säteellä löytyy kolme leikkipuistoa. Kyllä me täällä viihdytään.

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä! :)

  -R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - oltiinkin kyllä asuntoon tosi tyytyväisiä!

   Poista
 2. Hyvältä näyttää 😊 ei jotenkin vastaa yhtään mun kuvaa saksalaisista asunnoista, näyttää jotenkin aika suomalaiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan tämä asunto on aika samanlainen kuin asuntoni aikoinaan Göteborgissa: vanha kivitalo, valtavat ikkunat, avaruus - ja sisustus hankittu suurimmaksi osaksi Ikeasta ;). Eipä ihme, että tuntuu kotoisalta/ skandinaaviselta...!

   Poista