keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Astiat lentää, mutta muuttaisi en mitään.


Me ollaan ehkä siinä mielessä onnellisessa asemassa, että useidenkaan viikkojen yhteinen loma miehen kanssa ei erityisemmin kiristä hermoja. Yleensäkin meillä riidellään todella harvoin mistään isoista asioista, sillä lastenkasvatuksesta, rahankäytöstä ja säästämisestä, kotitöiden tekemisestä sekä omista menoista ollaan niin pitkälti samoilla linjoilla, että päästään yleensä yhteisymmärrykseen ilman, että yksikään lautanen tai ärräpää lentää. Sen sijaan ihan pikkuasioista saatetaan kuitenkin saada hetkessä pystyyn kiivaskin väittely. Nämä ovat meidän perheen...


 TOP 5 riidanaiheet


1. Autossa kuunneltava musiikki: minä vaihdan mielelläni kanavaa aina mainosten alkaessa ja plärään kanavien välillä hyviä biisejä etsien - mies taas haluaisi kuunnella yhtä ja samaa kanavaa keskittyen. Välillä ajaudumme tilanteeseen, jossa minä vaihtelen kanavia soittimesta ja mies kääntää aina Suomipopille ratin kautta.


2. Edellisen päivän (lue: viikon) vaatteet makuuhuoneen tuolilla "ottamassa ilmaa". Arvatkaa, kumpi meillä tätä harrastaa!


3. Kuka olikaan taas somessa ja kuinka pitkään? Myös läppärivuorojen jonottaminen, sillä kannettavaa on molempien mielestä paljon mukavampi käyttää kuin puhelimen nettiä tai miehen pädiä.


4. Yleissivistykseen kuuluvat nippelitiedot, kuten mikä maa onkaan hallitseva jalkapallon Euroopan mestari tai minä vuonna Heath Ledger kuoli. Selviää yleensä nopeasti googlaamalla, mutta johtaa helposti kovaankin väittelyyn tilanteissa, joissa puhelinta ei ole käden ulottuvilla.


5. Seuraavan viikon ruokalistan suunnittelu.


Mistä pikkuasioista muilla riidellään? 

2 kommenttia:

 1. Hahah! tuo eka! :D Meillä harrastetaan samaa, tosin Juho tyytyy yleensä kohtaloonsa, eli kuuntelemaan mun kanavasurffausta.
  Meillä riidellään kyllä yleisemmin varmaankin tuosta omasta ajasta. Hmm.. Myös tavaroiden määrästä saatetaan keskustella tiukkaankin sävyyn ja jos kissat ovat aiheuttaneet sotkua, niin siitä me riidellään.
  Mutta mä luin vasta "Unelma paremmasta parisuhteesta" - kirjan, ja siinä todettiin, että yleensä sekä onnellisissa että eron päätyvissä parisuhteissa on yhtä paljon riitoja. Kolmasosa riitojen aiheesta on asioita, mitkä tulee olemaan koko parisuhteen ajan ikuisuusriitoja, mutta olennaista on miten näihin suhtautuu. Jos ne hyväksytään ja tiedostetaan, niin ok. Myös riitojen tulisi olla rakentavia, niin että niistä pystytään keskustelemaan myös silloin kun ei riidellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi apua, tavaroiden määrästä riiteleminen pitäisi ehdottomasti olla tälläkin listalla! Kaksi hamstraavaa miestä plus kompakti kolmio ja näin päin pois...

   Rakentavaa riitelyä pitäisi meidänkin kyllä opetella: monesti nimittäin ajaudutaan siihen juupas-eipä-vaiheeseen ja jumiudutaan siihen.

   Poista