keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Berliinin tärpit: kymmenen kärjessä

Lupaan: tämä on viimeinen Berliini-postaus vähään aikaan. Ajattelin kuitenkin koota vielä matkaa vähän yhteen ja listata kymmenen asiaa, joita Berliiniin matkaavan ei kannata missata. Tässäpä siis meidän tärpit Berliinin-lomalle: parhaat ravintolat, kiinnostavimmat nähtävyydet ja mielenkiintoisimmat kaupat. Lisätietoa saat kohdasta klik.


1. East side gallery. Pisin (1,3 km) jäljellä oleva pätkä Berliinin muuria ja samalla maailman pisin - ja makein - taidegalleria. Muurin murruttua taiteilijat eri puolilta maailmaa jättivät tänne oman kädenjälkensä. Yhteisenä teemana muurin kuvissa on vapaus. Klik.


2. Berlin Story. Perinteisiä matkamuistoja kuten muurin palasia ja Trabi-autoja, mutta myös esimerkiksi hyvä valikoima Banksyn kortteja ja julisteita. Lisäksi kaupungin laajin valikoima Berliiniä käsittelevää kirjallisuutta useilla eri kielillä. Klik.3. Rossmann: Vanha kunnon kemikalio, joka myy muun muassa tuttuja kosmetiikkamerkkejä kuten Nivea, Maybeline, Garnier tai Loréal reilusti Suomen hintoja halvemmalla. Valikoimassa myös esimerkiksi luonnonkosmetiikkaa ja teetä. Liikkeitä melkein jokaisessa kadunkulmassa. Klik.4. Shiso Burger. Mittessä sijaitseva huippusuosittu pikkuinen burgerravintola, jossa hampurilaiset valmistetaan korealaisella twistillä. Hinta-laatusuhteeltaan huippu: hampurilainen, itse tehdyt ranskalaiset ja juoma kustantavat reilun kympin. Kannatta kokeilla ainakin bulgogi-hampurilaista ja bataattiranskalaisia. Aina täynnä, joten jos haluaa saada pöydän jonottamatta, kannattaa tulla ennen viittä. Klik.5. Brandenburgin portti. Berliinin ehdoton symboli, joka on nähtävä. Klik.6. Monbijou park. Puisto, josta avautuu hulppeat näkymät museosaaren upeisiin historiallisiin rakennuksiin. Lapsille leikkipuisto sekä maauimala kaikkine fasiliteetteineen. Joen rannassa lisäksi useampi ravintola ja kahvila sekä pieni treenipaikka liikkujille. Hyvillä ilmoilla täynnä niin paikallisia kuin turistejakin. Klik.7. Zoologischer Garten. Saksan vanhin eläintarha, joka on yhä yksi maailman huomattavimpia. Paljon eksoottisia eläimiä kuten gorilloja, virtahepoja, sarvikuonoja, norsuja, jääkarhu ja pingviinejä. Häkkien sijaan monet eläimet on eroteltu vallihaudoilla, joten esimerkiksi kirahveja pääsee hurjan lähelle. Lisäksi ravintoloita, curry wurst -kioskeja ja superiso leikkipaikka lapsille. Pienet lapset pääsevät sisään ilmaiseksi, joten meidän perheellä liput tulivat halvemmiksi kuin Korkeasaaressa käytäessä. Klik.8. Vino e basilico. Pikkuinen italialainen ravintola Mittessä. Hintatasoltaan keskiluokkaa, mutta annokset silti pitkälti fine dinigia. Aito italialainen tunnelma. Ruokalista vaihtuu viikoittain, välillä jopa päivittäin. Klik.9. Mauerpark. Iso puisto, jossa voi pitää piknikin Berliinin muurin kupeessa. Sunnuntaisin puistossa lisäksi supersuosittu kirpputori, jossa tarjolla turistikrääsän lisäksi huonekaluja, vintagea, levyjä sekä street foodia ympäri maailmaa. Klik.
10. 24 colors. Pikkuinen vaatekauppa, jossa persoonallisia vaatteita ja kivoja koruja. Useampi liike eri puolilla Berliiniä. Klik.

2 kommenttia:

 1. Me palasimme Berliinistä juuri sinä päivänä, kun olet nämä tärpit julkaissut. Harmi, osa näistä paikoista jäi näkemättä, tosin paljon muuta mielenkiintoista nähtiin kyllä. Berliini on hieno kaupunki, me satuttiin sinne juuri superhelteiden aikaan.

  Täytyy lukea sinun muutkin Berliini-postaukset, minunkin blogistani löytyy jo pari Berliini-postausta ja yksi on vielä työn alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mahtavaa! Kävinkin heti kurkkaamassa teidän matkakuulumiset ja kova hinku takaisin iski välittömästi ;). Pitkälti kierrettiin myös samoja paikkoja: mekin käytiin muun muassa Legolandissa (kahdesti...!) sekä pojat keskenään Tekniikan museossa ja lisäksi puistoiltiin paljon. Maanalaista Berliiniäkin meille muuten suositeltiin, mutta se jäi nyt seuraavaan kertaan.

   Poista