sunnuntai 16. elokuuta 2015

Maalla.Se olisi taas aamuherätyksiä, päiväkotireppuja, korkkaripäiviä ja maanantai-illan hätäisiä automarketreissuja. Ihana, kiireinen arki.

Vaikka arki taas uudessa työssä onkin lähtenyt sujumaan yllättävän sujuvasti, on hyppy suloisesta joutilaisuudesta takaisin tuntisuunnitelmiin ja kello seitsemän herätyksiin kyllä myös vaatinut veronsa: koko viikon olen ollut ihan uskomattoman väsynyt. Kaiken edellisiltä kuudelta työsyksyltä tutun lisäksi olen viimeisen viikon ajan tutustunut päivittäin keskimäärin neljäänkymmeneen uuteen ihmiseen, opetellut uuden työpaikan tavoille, perehtynyt uusiin kirjoihin ja käytänteisiin ja samalla pyrkinyt pitämään takaisin päiväkotirytmiin totuttelevan nelivuotiaan hoitopäivät lyhyinä. Perjantaina töistä kotiutuessani tuntuikin, että viikon sosiaalisuuskiintiö oli täynnä ja että tämän illan vietän ihan vaan omalla sohvalla viltin alla Netflixiä tuijotellen - siitäkin huolimatta, että olin alunperin suunnitellut lähteväni ystävän luokse katsastamaan Noshin uutuusmalliston. Jo ennen kahdeksaa kääriydyttiinkin poika R:n kanssa peittojen alle sipsipussin ja Veljeni Leijonamielen kanssa (en muuten voi suositella näistä ensimmäistä, jos olet juuri vaihtanut lakanat).

Ihan samalla tavalla tuntui, että viikonloppuna oli saatava vaihtaa viikon jalassa olleet korkkarit anopin kumppareihin. Siksi kaikesta väsymyksestä huolimatta ajoimme lauantaina maalle. Seuraava vuorokausi vietettiinkin totaalisesti lorvaillen: aurinkoa ottaen, nukkuen, saunoen, aikakauslehtiä lukien, marjoja poimien sekä jonkun muun laittamalla ruualla ja mustikkapiirakalla herkutellen. 

Tuntui vähän jopa oikealta lomalta.

4 kommenttia: