torstai 15. lokakuuta 2015

Tallinnan TOP 6.1. Hyvä ruoka, parempi mieli

Tällä Tallinnan-reissulla oli tarkoitus kokeilla kolmen päivän aikana mahdollisimman montaa meille annettua ravintolasuositusta. Hotelliaamiaisen ja laivan brunssin lisäksi testattiin F-hooneen kimci-ankka, Sfäärin raviolit, Klaus kohvikin browniet sekä tuorejuustokakku ja Olde Hansan keskiaikaruoka sekä käytiin vielä viimeisenä päivänä ennen laivalle lähtöä pikaisella lounaalla Vapianossa. Pakko sanoa, että F-hoone vei voiton sekä miljööltään, ruualtaan että hintatasoltaan.


2. Kylpylä/ Tallink Spa

Lapsen kanssa matkustettaessa ihan huippu juttu: ilta hotellilla meni aina mukavasti uiden ja saunoen. Höyrysaunan lisäksi erityisen hauska oli ulkoallas: sisällä kylmältä vaikuttanut 28-asteinen vesi alkoi kummasti tuntua lämpimältä, kun ulkopuolella lämpömittari näytti kahta pakkasastetta.


3. Telliskivi

Rähjäinen tehdasmiljöö graffiteineen ja hylättyine rakennuksineen yhdistettynä über-trendikkääseen hipsterimeininkiin - Tallinnan mini-Berliini. Paljon ihania sisustuskauppoja, iso, autenttinen kirpputori, joka möi ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä, pieniä kahviloita ja ravintoloita sekä paikallisia käsitöitä kuten lastenvaatteita; esimerkiksi Minu Väike Maailm -kaupan olisin voinut tyhjentää vauvanvaatteista kokonaan.


4. Linnahall

Kaikesta absurdiudestaan huolimatta edelleen yksi Tallinnan-reissujen måste. Upeat näkymät merelle ja rähjäisyydessään jotenkin kummasti vetoava.


5.  Lennusadam
Huippumoderni merimuseo keskellä muuten kovin nuhjuista Kalamajaa on nykyään Viron suosituin museo. Lentosimulaattori, vanhoja veneitä ja lentokoneita, iso valikoima tykkejä, aseita ja miinoja sekä valtava sukellusvene, jonka sisään pääsi kiipeämään. Lisäksi vaihtuva näyttely, joka tällä kertaa käsitteli Etelämantereen valloitusta. Neljävuotiaan kanssa varauduttava noin miljoonaan "Mikä toi on?" -kysymykseen.


6. Vanhakaupunki

Aika klisee ja jo moneen kertaan nähty, mutta silti paikka, johon on päästävä jokaisella Tallinnan-reissulla edes piipahtamaan. Paahdettujen mantelien tuoksun tuntee jo portilla.

4 kommenttia:

 1. Täälläkin olis suunnitteilla pikkuinen matka Tallinnaan ehkä jo tän vuoden puolella tai sitten alkuvuodesta. Nämä kuvat nähtyä en kadu yhtään suunnitelmiani :) Tiiätkö, mä edelleen ihailen sun ravintolajuttuja yms. On ihanaa, että joidenkin asioiden ei tarvitse muuttua, vaikka olisi lapsiakin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, loppuvuodesta Tallinna on varmasti mahtava kohde joulumarkkinoineen ja -toreineen! Ja alkuvuodesta toki alennusmyynteineen...!

   Ja ravintolassa käymisestä ollaan pidetty kiinni ihan tarkoituksella, sillä se on ollut meidän tapa rentoutua ja viettää laatuaikaa jo ennen lasta. Meillä nelivuotiaskin on tottunut ulkona syömiseen vauvasta asti, joten ikinä ei - ainakaan muistaakseni - ole tarvinnut lähteä ravintolasta kesken pois riehuvan lapsen kanssa ja nykyään saadaan syödä jo rauhassa koko ruoka ja vielä mahdolliset jälkkäritkin. Elämän pientä luksusta <3.

   Poista
 2. Mä olen viime aikoina alkanut miettiä että omankin lapsen kanssa voisi olla kiva piipahtaa Tallinnassa. Miten te olette sinne matkustaneet, siis mikä laiva, onko auto mukana jne.? Itellä ei ole juuri kokemusta aikuistenkaan Tallinnan reissuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on kyllä kiva matkakohde ja lapsen kanssa helppo, sillä matka hoituu nopeasti ja kätevästi laivalla! Me mentiin omalla autolla Helsinkiin, mutta jätettiin se sinne parkkiin. Sataman parkkipaikoista saa maksaa pitkän pennin, joten halvemmalla pääsee ihan tienvarsiparkissa.

   Yli mentiin Tallinkin Superstarilla ja takaisin Helsinkiin Starilla, molemmissa kaksi tuntia kestänyt matka meni nopeasti leikkipaikalla/ kaupoissa/ syömässä. Menomatkalla meillä oli varattu laivalta aamiasbuffet, mikä oli kyllä huippujuttu!

   Edullisia ja siistejä hotelleja on Tallinnan keskustan/ sataman tuntumassa pilvin pimein; me päädyttiin tällä kertaa Tallink Spa & Conference -hotelliin, jossa olin aiemmin käynyt siskoni kanssa. Laiva + hotelli -liput sai helposti netistä ihan Tallinkin sivuilta - ja toisaalta laivamatka on myös niin lyhyt, että Helsingistä käsin Tallinnassa käy ihan päiväseltäänkin.

   Poista