maanantai 2. marraskuuta 2015

Liebster award.


Jostain syystä blogihaasteiden ja -tunnustusten kanssa on aina sama juttu: vaikka niitä onkin aina erityisen kiva saada, ei niihin ikinä saa vastattua reaaliajassa, vaan joka kerta haaste jää jonnekin taka-alalle, puoliksi unohtuukin, ennen kuin siihen kunnolla saa tartuttua. Liebster award -haasteen sain Mukavuusalue-blogin Riksulta jo jonkin aikaa sitten ja kuinkas kävikään: vastaaminen jäi, kunnes vihdoin viime viikolla asian muistaessani kaivoin saamani kysymykset esiin. Haasteen idea on siis nostaa esille ja jakaa tunnustusta myös niille vähemmän hypetetyille ja seuratuille blogeille ja ehkä samalla tutustua lähemmin ihmiseen blogin takana.


Tässäpä siis minulle esitetyt kysymykset vastauksineen.

1. Mistä blogisi nimi tulee?
Oikeastaan blogin nimi tulee reilun kymmenen vuoden takaa. Olin silloin juuri muuttanut Jyväskylään ja kirjoittelin tekstejä, pitkälti runoja ja muuta proosaa, otsikolla Tässä kaupungissa tuulee aina. Sen jälkeen nimi ikään kuin jäi elämään. (Ja tiedoksi teille, jotka olette nimen googlanneet ja tiedätte, että tässä Kaupungissa tuulee aina on myös rap-duo Nikon & Tapsan ensimmäinen studioalbumi vuodelta 2007, niin minä keksin saman nimen jo vuosia aiemmin!)


2. Miten blogipostauksesi tyypillisesti syntyvät?
Ihan yleensä asioista, joita pyörittelen mielessäni: lukemistani kirjoista, paikoista, joihin matkustan, resepteistä, joista kokeilen ja arjen sattumuksista. Sen lisäksi saatan bongata kiinnostavia aiheita vaikka lehdistä, netistä tai toisista blogeista tai sitten eteen osuu joku ajankohtainen aihe, josta haluan kirjoittaa omasta näkökulmastani. Nykyään kirjoitan pitkälti omista ajatuksistani ja mielipiteistäni, joten harvemmin blogista voi seurata, mitä meidän perhe minäkin päivänä on puuhaillut. Jotenkin ne tuntuvat kuuluvan ennemmin yksityisyyden piiriin.


3. Aiheuttaako blogi sinulle koskaan paineita?
Olisi kiva sanoa, että ei, mutta silloin valehtelisin. Ajaudun writer's blockiin kuukausittain, ja vaikka olen päättänyt, etten kirjoita mitään väkisin, tuntuu joskus siltä, että jotain olisi saatava julkaistuksi, jos en ole postannut useampaan päivään. Vaikkei pitäisi, huomaan silloin tällöin myös vertaavani itseäni bloggaajana niihin valovoimaisempiin, joiden kuvat ovat ammattilaistasoisia marraskuun pimeimpänä aikanakin ja jotka tuottavat laadukasta, puhuttelevaa ja ajan hermoilla olevaa tekstiä päivittäin. Ehkä varsinaisten "paineiden" sijaan tuntuu ennemminkin välillä turhauttavalta, etteivät minun taitoni, aikani ja halunikaan riitä samaan.


4. Millaisella kameralla kuvaat ja miten olet oppinut kuvaamista ja kuvankäsittelyä?
Viimeiset vajaat kolme vuotta olen kuvannut Canon EOS 600D -kameralla ja sen perusobjektiivilla.
        Olen oikeastaan kuvannut "aktiivisesti" teini-ikäisestä asti ja vuosia sitten kuuluin myös pitkään Kameraseuraan. Tällöin toki kuvattiin vielä filmille ja itse kuvaamisen ja kameran säätöjen sijaan fokus oli kuvien kehittämisessä; siis siinä, mitä kaikkea kuville voikaan tehdä, kun ne kehittää alusta alkaen itse. Mitään varsinaista kuvausoppia en ole ikinä saanut saati saanut tutustuttua kamerani käyttöohjeisiin, joten siinä mielessä jokin valokuvauskurssi olisi tosi mielenkiintoinen ja hyödyllinen.
     Kuvankäsittelyssä olen pitkälti itseoppinut - tai itseoppimaton. Käytännössä säädän netin ilmaisohjelmilla ainoastaan valoa ja varjoja, ja haluaisin osata paljon enemmän - jos vaan en olisi niin äärettömän laiska ja haluton opettelemaan uusia (tietokone)ohjelmia. 


5. Mikä on lempipaikkasi kotona?
Ehdottomasti oma sänky.


6. Millainen olisi unelmiesi asunto tai talo?
Koko elämäni kerrostalossa asuneena en jotenkin osaa edes kaivata tai sen suuremmin haaveilla omasta pihasta tai isosta talosta ja siinä missä ystävät ympärillä rakentavat taloja tai piirrättävät suuria suunnitelmia arkkitehdilla, olen minä vielä pitkälti tyytyväinen minikokoisessa kolmiossamme. Oikeastaan haaveena olisi lähinnä iso keittiö, jossa olisi tilaa niin suurelle pöydälle, että kaikki ystävät voisi kutsua syömään samaan aikaan eikä kenenkään tarvitsisi vuorotella - ja toki yksi makuuhuone lisää jossain vaiheessa.


7. Mitä sisustukseen, muotiin tai ruokaan liittyvää blogihittiä et ymmärrä?
Monesta blogihitistä olen innostunut itsekin, sen verran mainostuksen vaikutukselle altis kun olen, ja uusista tuotteista on kiva saada tietoa. Ylipäätään jatkuvaa kuluttamista, uuden hankkimista ja niihin kannustamista ei kuitenkaan ymmärrä. Toki ymmärrän, että bloggaajat saavat paljon tavaraa yhteistyön kautta ja mainostaminen on molemmille osapuolille hyvää bisnestä - aina kyse ei ole uuden tavaran ostamisesta eikä varmasti yleensä - ainakin toivon mukaan - ostamisesta pelkän ostamisen vuoksi. Silti jatkuva mainostaminen ja uuden tuotteen esittely uuden tuotteen esittelyn perään on minulle aikamoinen turn off, ja jos blogi alkaa olla pelkkää puistopiknikiksi naamioitua kenkämainosta tai yhteistyön merkeissä toteutettuja brunsseja, siirryn helposti sisällöllisesti toisenlaisten blogien pariin. Saman vastareaktion saa myös aikaan se, jos joku tuote esiintyy kerta toisensa jälkeen joka toisessa seuraamassani blogissa: esimerkiksi Mini Rodinin lastenvaatteet, Crocsin kengät ja Stringin valkoinen hylly mustavalkoisessa olohuoneessa tuntuvat jo aika nähdyiltä.


8. Mikä on bravuurisi keittiössä?
Pintapaistettu lohi limetti-chililiemessä. Meillä minä hoidan ruuanlaiton arkisin lähes aina, joten repertuaariin kuuluvat lähinnä nopeat pastat, salaatit ja lapsiperheen suosikit. Bravuureita kokkaa enemmän mies, joka laittaa viikonloppuisin ruokaa pitkän kaavan mukaan.

9. Mikä on lempikukkasi?
Tulppaani.


10. Mistä saavutuksestasi tai tekemästäsi asiasta olet ylpeä?
Tein aikoinani graduni töiden ohella kahdessa kuukaudessa käytännössä heti proseminaarin aloitettuani, ja muiden esitellessä kurssin lopuksi tutkimussuunnitelmiaan, olin minä jo saanut graduni yliopiston kirjastoon.


11. Minne haluaisit matkustaa?
Ai minne vain? Ehdottomasti New Yorkiin ja sieltä autolla Amerikan halki San Franciscoon. (Todella realistinen haave pätkätöitä tekevälle lapsiperheen äidille, joka kärsii autossa matkapahoinvoinnista, mutta ainahan saa unelmoida!)


Koska haaste on kiertänyt blogeissa jo jonkin aikaa, en haasta tällä kertaa ketään. Halukkaat voivat toki napata nämä Riksun kysymykset itselleenkin pohdittaviksi: olisi nimittäin kiva lukea teidänkin ajatuksianne muun muassa bloggaamisesta ja blogienne alkuajoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti