perjantai 13. marraskuuta 2015

Suosikkikuvia.


Mitä pidemmälle marraskuuta mennään, sitä harvemmin tulee kaivettua kamera esiin ja ikuistettua arjen ja juhlan puuhat ja sattumukset. Ostaessani ensimmäisen järjestelmäkamerani päätin, että myös opettelen käyttämään sitä ja ottamaan siitä kaiken irti. Silti en saanut mentyä valokuvauskurssille tai jaksanut lukea kameran käyttöohjetta muuten kuin sivusilmällä selaillen, ja vaikka aikoinani kuvia itse kehittäessäni säädin tuosta vaan kuviini aukot ja makentat, en ole osannut ottaa nykyistä kameraani yhtään haltuun. Nykyään kyllä säädän valotusta sekä muokkaan taustaa ja tarkennuksia, mutta edelleenkään en saa kamerastani kaikkea - tai juuri mitään - irti näinä päivinä, joina on pimeää, kun lähden töihin ja pimeää, kun iltapäivällä avaan päiväkodin portin. 

Siksi etenkin talvella blogissa näkyy enemmän vanhempia kuvia, niitä, joiden valoon olen tyytyväinen. Siitäkin huolimatta, että paras kuva ei välttämättä aina olekaan se teknisesti taidokkain vaan se, jonka nähdessään muistaa heti paikan, tilanteen, hetken tai tunteen, jonka takia kameran on alun perin päättänyt kaivaa esiin. Kuten nyt vaikka näistä.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia. Ja juu, näin marraskuussa ei kyllä tahdo valo riittää kuvaamiseen lainkaan. Enpä ole itsekään ehtinyt aikoihin ottaa blogikuvia, kun on koko ajan pimeää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin haaveilen siitä, että joku neuvoisi, kuinka tuota kameraa voisi oikeasti kunnolla hyödyntää näin talvisin ja sisällä! Tämä pimeä kun oikeasti kestää näillä leveyksillä aika pitkään...

      Poista