maanantai 11. tammikuuta 2016

Operaatio: kirpputori.


Se tulee takuuvarmasti aina heti joululahjojen kotiin kärräämisen jälkeen: tavaraähky nimittäin. Mahdollisimman pian pitäisi saada siivottua pois joulukuusi koristeineen, vähentää tekstiilien määrää, järjestellä kaapit ja kiikuttaa iso kasa vanhoista tavaroista kirpputorille tai kierrätykseen, ehkä jopa uusia vähän sisustusta mutta ennen kaikkea karsia materiaa. Tänä vuonna tavaraähky iski tavallista voimakkaampana, sillä samaan aikaan kun tuskailin jo valmiiksi mielestäni liian suuren tavaramäärän sekä liian pienen neliömäärän dilemmaa, olemme kuitenkin joutuneet tekemään pakollisia hankintoja pikkuveljeä varten; kun tavaran suunta pitäisi olla ovesta ulos, on kynnyksen yli viime viikkoina kannettu uusi Manduca, turvakaukalo telakkoineen, sitteri sekä iso röykkiö ihan pikkusia vaatteita. Uusien hankintojen vastapainona on ollut pakko käydä läpi vaatehuonetta ja kaappeja, lajitella, kierrättää ja heittää poiskin.

Oikeasti tekisi mieli vähentää paljon enemmän: siivota keittiön kaapit, lahjoittaa pois kaikki kodintekstiilit, jotka eivät ole aktiivisessa käytössä sekä kirjat, joita en enää varmuudella koskaan lue, ja luopua dvd- ja cd-kokoelmista. Vaatekaappiin haluaisin säilöä vain niitä ajattomia klassikoita, jotka kestävät sekä aikaa että kulutusta vuodesta toiseen, tuntuvat hyviltä päällä ja ovat vielä yhdisteltävissä keskenään. Määrällisesti luopuisin helposti puolesta siitä, mitä nyt säilömme kaapeissa ja varastossamme. Mutta se laiskuus. Ja vaikka monesti sanon, että meillä asuu kaksi hamsteria sekä yksi antimaterialisti, niin kummasti se on minullekin usein vaikeaa luopua siitä pikkuisesta paidasta, joka päällä kolmevuotias aikoinaan hymyili päiväkotikuvassaan.

Siispä aloitimme karsinnan vähän pienemmällä askeleella ja varasimme kirppispöydän. Ja kuinka ollakaan, maanantai-iltana viikonlopun hinnoittelu-urakan jälkeen autoon kannettiin kuusi muovikassillista meille tarpeetonta tavaraa. Siis kuusi muovikassillista, noin niin kuin alkajaisiksi.


Eli hoi jyväskyläläiset,
koruja ja naistenvaatteita koossa XS-S,
poikien vaatteita aina kokoon 104 cm asti,
sekä iso kasa kirjoja, sisustustavaroita, kodintekstiilejä sekä astioita 
löytyy huomisesta tiistaista alkaen 
Kirpparilla.fi -kirpputorin pöydästä 128.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti