tiistai 26. tammikuuta 2016

The Experiment eli kuinka yritimme huonepakoa toistamiseen.


Viime syyskuussa lähdimme miehen syntymäpäivien kunniaksi astetta jännittävimmille treffeille, joiden aikana meidän kahden piti selvittää, mitä ihmettä oli tapahtunut kinkkistä tapausta tutkineelle salapoliisi Juhani Särkälle. Edessämme oli näennäisen tyhjä toimisto sekä päiväkirja, joiden avulla salapoliisin viimeisimmät liikkeet alkoivat vähitellen selvitä. Mutta lopulta, viimeisen koodin kohdalla, aika loppui kesken.

Joten pakkohan pakohuonepeliä oli lähteä testaamaan uudelleen. Reilu viikko sitten päätimme siis jälleen punnita parisuhteen kommunikaatiotason sekä kummankin ongelmanratkaisukyvyn ja lähdimme selvittämään Way Outin uusinta mysteeriä, The Experimentiä.

Päällimmäisin tunne huoneesta poistumisen jälkeen oli, miten ihmeessä kaksi korkeakoulutettua, ihan nokkelaa ja itseään jopa aika fiksuina pitävää ihmistä voikin kokea niin totaalisen ja kollektiivisen tänka pån. Siinä missä syyskuisessa huonepakopelissä pääsimme heti vauhtiin huonetta tutkimalla, ei The Experimentistä tuntunut saavan aluksi ollenkaan otetta. Ensimmäiset parikymmentä minuuttia mysteerihuoneessa meneekin täysin hukkaan, kun kiertelemme kolkuttelemassa seiniä sekä pohtimassa, pitäisikö seinällä roikkuvan taulun väristä nyt osata päätellä jotain vai pitäisikö taulujen lukumäärä ehkä jakaa muiden huoneessa olevien tavaroiden lukumäärällä. Lopulta on pakko pyytää vihje ja heti perään seuraava. Ja sitten vielä yksi. 

Jos Detective Office tuntui syksyllä haastavalta, niin The Experimentistä ei voi edes puhua samassa lauseessa: jo alussa huone löi meistä ilmat ihan totaalisesti pihalle. Huoneen vähän erilaisesta luonteesta kertoo myös 15 vuoden ikäraja. 

Alun kankeuden jälkeen peli alkaa vihdoin lopussa sujua, mutta kello on armoton: 60 minuutin kuluttua meidät kaasutetaan hengiltä.

Luulisi kahden epäonnistuneen huonepaon riittävän, mutta ei: jokin näissä Room Escapeissa kuitenkin koukuttaa niin, että lähtiessämme huomasimme jo sopivamme seuraavasta pelistä. Loppukeväästä Way Outilla kun on suunnitelmissa lanseerata jotain ihan uutta Detective Officen tilalle.


Kuvat Way Out.

2 kommenttia:

 1. Me käytiin työpaikan porukalla kokeilemassa tuota vähemmän ahdistavaa huonetta, liekkö ollut tuo Detective Office. Monesti huomasi sortuvansa liian monimutkaiseen ajatteluun. Muutama vihje mekin kysyttiin ja viimeinen, mikä pyytämättä annettiin, otettiin kuittailuna eikä päästy ulos. :D Uudestaan olisi silti kiva päästä. Porukkakin oli hauska, 5 kpl 20-55- vuotiasta naista, joista jokainen toi oman kuvakulmansa ongelmiin. Toki parinakin olisi jossain määrin kiva kokeilla, mutta vähän hirvittää, että kaksi vahvaa tahtoa vain saavat riidan aikaiseksi...

  -Pinja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kokeillaan seuraavalla kerralla ehdottomasti isommalla porukalla, joten jospa päästäisiin joskus uloskin. Ja mitä heterogeenisempi porukka, sitä parempi!

   The Experimentin kanssa muuten ennakkoon vähän jännitti nimenomaan tuo, että huonetta oli kuvattu ahdistavaksi; villeimmissä visioissani näin jo itseni synnyttämässä huoneessa pelkästä säikähdyksestä. Mutta ainakaan meistä huone ei ollut sen ahdistavampi kuin Detective Officekaan - jossa siinäkin oli oma säikäytyselementtinsä...

   Poista