sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Tofu curry hot pot.


Voihan pakkanen, joka sotki meidän viikonloppusuunnitelmat ihan totaalisesti! Tarkoitus oli lauantaina pyörähtää koko perheen voimin Ladun Majan Angry birds go snow -tapahtumassa ja ulkoilla tänään joko Laajavuoressa pulkkaillen tai lumilautaillen tai perhepuistossa luistellen, mutta viimeiset kaksi päivää lämpömittari on näyttänyt koko ajan vähintään kahtakymmentä pakkasastetta. Ulkoilun sijaan ollaan siis lueskeltu kotona kirjoja ja katseltu videoita ja piipahdettu ulkona ainoastaan pikaisesti kirppiksellä  sekä naapurissa lauantain leikkitreffeillä - niin ja tänään sairaalan synnytysvastaanotolla kovien supistusten takia. Loppupäivä meneekin sitten lepäillessä, ja lähipäivinä pitänee jo alkaa miettiä, kulkisinko jatkossa työmatkat kuitenkin kävelyn sijaan bussilla. 

Lauantaina kokeiltiin myös uutta reseptiä, joka osoittautui aika hyväksi pakkaspäivän ruuaksi. Ohje löytyi alun perin Vegaanihaasteen sivuilta, joilta olen muutenkin alkuvuodesta bongaillut mielenkiintoisia reseptejä. Itse poistin alkuperäisestä ohjeesta inkiväärin ja lisäsin veden määrää, jolloin maustakin tuli vähän miedompi. Tosin ihan täysin ei perheen ronkelein kasvisruokailija tätäkään ohjetta niellyt, joten se lapsen makuun täydellinen kasvisruokaresepti on edelleen hakusessa...



TOFU CURRY HOT POT

150 g kylmäsavu- tai marinoitua Jalotofua
1 pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
puolikas chili ilman siemeniä
1 pieni punainen paprika
1 rkl currya
1 rkl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
4 dl vettä
4 dl kookosmaitoa
kasvisliemikuutio
pieni parsakaali
3 kiekkoa täysjyvänuudeleita
suolaa
öljyä paistamiseen



Kuutio tofu ja paista palat paistinpannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Laita valmiit tofut sivuun odottelemaan.

Silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja chili sekä paloittele paprika kuutioiksi. Kuullota kasvikset kattilassa öljyssä ja lisää joukkoon mausteet.

Lisää vesi, kasvisliemikuutio sekä kookosmaito ja anna kiehua viitisen minuuttia. Pese ja paloittele sillä aikaa parsakaali.

Lisää kattilaan nuudelit, parsakaali sekä tofupalat ja keitä siihen asti, kunnes nuudelit ovat pehmeitä. Mausta tarvittaessa vielä suolalla.

6 kommenttia:

  1. Resepti kuulostaa herkulta! Tsemppiä pakkaspäiviin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää olikin :)! Ja samoin sinne, kai tää jossain vaiheessa taas lämpenee...!

      Poista
  2. Näyttää herkulliselta. Kiitos reseptistä, tämä menee kokeiluun!

    VastaaPoista
  3. Hyvää oli! Tehtiin tätä tänään, mutta riisin kanssa. Nam! :)

    -R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, pitääpä meidänkin kokeilla riisiversiota!

      Poista