perjantai 19. helmikuuta 2016

Lifestylebloggaajien kirjahaaste 2016


Alun perin nappasin lifestylebloggaajien kirjahaasteen Oi mutsi mutsi -blogista jo tammikuun lopulla tarkoituksenani pohtia vähän minulle tärkeitä kirjoja. No, sitten tulikin jotain ihan muuta niin kuin varmaan tiedättekin - ja haaste jäi. Sen verran hauskasta haasteesta oli kuitenkin kyse, että palaanpa siihen nyt vielä näin kuukauden myöhässä.


1. Kirja, jota luet juuri nyt: Tommi Kinnunen: Lopotti

Ostan loppujen lopuksi aika vähän kirjoja itselleni, etenkin niitä normaalihintaisia. Sitten on kuitenkin ne kirjailijat - kuten Juha Itkonen ja Riikka Pulkkinen - joiden uutuudet haluan lukea tuoreeltaan, ilman viikkojen odottelua kirjaston varausjonossa, ja joiden tuotannon haluan omaan hyllyyni. Tähän kategoriaan kuuluu myös Tommi Kinnunen, jonka kauan odottamani uutuusromaanin hain itselleni lauantaina ja aloitin heti samana päivänä.
       Lopotin lisäksi olen viime päivät selaillut myös mieheltä ystävänpäivälahjaksi saamaani Sushikirjaa, joka on ehkä yksi visuaalisesti kauneimmista omistamistani kirjoista.


2. Kirja, josta pidit lapsena: L. M. Montgomery: Pieni runotyttö

Niin kuin olen täällä joskus aiemmin maininnutkin, minulle ja siskolleni luettiin aina paljon: vielä silloinkin kun osasimme jo molemmat itsekin lukea, luettiin meille kuitenkin iltasaduksi esimerkiksi C.S. Lewisin Narnia-sarjaa, L. M. Montgomeryn tyttökirjoja ja Anni Swanin klassikoita. Näiden lisäksi kahlasin itse läpi kirjaston Neiti Etsivä -hyllyn, Mystery Clubit, Tiinat ja Bertin päiväkirjat - ja varmasti aika monta muutakin kirjaa.


3. Kirja, joka jäi kesken: Lorna Byrne: Enkeleitä hiuksissani

Oikeastaan jätän ihan liian vähän kirjoja kesken, vaikka yleensä tiedän jo ensimmäisen kymmenen sivun kohdalla, onko kirja lukemisen arvoinen vai ei. Lorna Byrnen bestsellerinkin kanssa sinnittelin lähes kirjan puoliväliin, mikä tosin johtui osittain myös siitä, etten ollut ottanut muutaman vuoden takaiselle Lontoon-matkallemme mukaan muuta luettavaa ja kaipasin kuitenkin tekemistä lentojen ajaksi. Aiheeltaan Enkeleitä hiuksissani vaikutti kyllä mielenkiintoiselta - ja tokihan kirjassa houkutti myös äärettömän kaunis nimi -, mutta jo muutaman luvun kohdalla huomasin, että kirja oli puiseva, itseään toistava sekä ylidramatisoitu sekä kieleltään että sisällöltään.


4. Kirja, joka teki vaikutuksen: Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin -trilogia

Yksi minun isoja kirjojani, teos, jota kannoin mukanani käsilaukussa (koska työmatkalla bussissa tai ennen kokousta voi aina olla muutama minuutti ylimääräistä lukuaikaa) sekä todiste siitä, että yhteensä melkein tuhat sivua tekstiä voi tuntua ihan käsittämättömän lyhyeltä ja mennä niin käsittämättömän nopeasti. Jonas Gardellin trilogiaa suitsutettiin sekä Ruotsissa että Suomessa ja ihan aiheesta. Älä koskaan kuivaa kyyneleitä paljain käsin on samalla sekä yksi rumimmista ja julmimmista paloista lähihistoriaamme että yksi kaunis rakkaustarina, joka kieltäytyi kuolemasta.


5. Kirja, johon palaat uudelleen: Juha Itkonen: Anna minun rakastaa enemmän

My all time favourite.


Vaikka itse luenkin paljon myös pelkästään kirjallisuusblogeja, on kirjavinkkejä silti erityisen kiva napata nimenomaan sellaisista blogeista, joissa pääpaino on jossain ihan muussa kuin kirjoissa. Monesti tuntuukin, että mielenkiintoisimmat kirjasuositukset tulevatkin niiltä, jotka eivät arjessa lue niin paljon. Siksipä heitän haasteen kolmelle blogille, joiden teemoja ovat kirjojen sijaan lifestyle, äitiys ja sisustus.

Melina, Ave ja Ruut, kertokaapa, miltä teidän kirjalistanne näyttäisi!

5 kommenttia:

 1. Minua ei haastettu, mutta oletko lukenut Joanne Harrisin kirjoja? Ne ovat omia suosikkejani, niistä varmaan paras on Kesäviiniä tai Suolaista hiekkaa.
  Parhaillaan minulla on puolivälissä Pauliina Suden Takaikkuna, joka aiheena kiinnostaa koska olen IT-alalla. Letkeää luettavaa, mutta aika köykäinen kirja, sopii parhaiten tilanteeseen, jossa ei pysty täysin keskittymään lukemiseen, esim. Bussissa tai junassa.

  Tuo Pieni runotyttö oli varmaan minunkin lempikirjojani pienenä, mutta luin varmaan ala-asteen aikana kaikki kunnan kirjaston kirjat läpi, niin hyvät kuin huonotkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joanne Harrisilta luin useamman kirjan joskus lukio-/yliopistoaikoina ja silloin kyllä tykkäsin kovasti. Mutta ainakin Kesäviini on vielä lukematta, joten se pitää ehdottomasti laittaa korvan taakse!

   Hei, myös täällä koluttiin ala-asteella käytännössä koko kaupungin lastenkirjatarjonta läpi - ja johan noita Neiti Etsiviäkin oli yli sata....

   Poista
 2. Oi miten kiva haaste, tähän pitää kyllä tarttua pikimmiten! :) Kiitos haastamisesta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva juttu! Pitääkin sitten kurkkia, miltä sinun listasi näyttää :).

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista