tiistai 26. huhtikuuta 2016

ÄR ÄR, Otus ja pari muuta.


Viime lauantaina pyörähdin Pikkuveljen ja noin 1400 muun kanssa Veturitalleilla Lastenvaatekarnevaaleilla. Sattumaa tai ei, mutta samalla viikolla vietettiin myös kansainvälistä vaatevallankumousviikkoa, sillä sunnuntaina tuli kuluneeksi kolme vuotta bangladeshilaisen Rana Plaza -vaatetehtaan romahduksesta. Teollisuuskäyttöön sopimattomassa rakennuksessa tuotettiin alihankintana vaatteita monelle länsimäiselle vaatebrändille kuten halpavaateketju Primarkille. Tehtaan romahduksessa kuoli yli tuhat ihmistä.

Lastenvaatekarnevaaleilla vaatteiden eettisyyttä ei tarvinnut epäillä: Veturitalleilla kun nähtiin vain suomalaisia, pieniä ja vähän isompia, yrityksiä, joiden vaatteet on tehty ja tuotettu Suomessa. Meille mukaan tarttui isoveljelle ÄR ÄR:n pipo sekä Otuksen t-paita ja Pikkuveljelle ÄR ÄR:n mintunvihreä jumpsuit. Supersöpöjen kuosien ja kuvioiden hankkimisen lisäksi tuntui kivalta ostaa pojille jotain, mikä ei varmuudella ole toisten lasten valmistamaa. Mieluusti ostaisin useamminkin, jos se ei olisi kiinni niinkin tylsästä asiasta kuin raha. Tosin verrattuna monen muun enemmän hypetetyn lastenvaatemerkin hintoihin, eivät kotimaiset vaatteet lopulta tulleetkaan niin kovin kalliiksi: omat ostokseni kotiutin nimittäin 68 eurolla.

Kun muuten katsoo kuvaa oikein tarkasti, näkee myös pienen sneak peekin meidän uudesta olohuoneesta, joka on muutamaa IKEA-huonekalun kokoamista, naulojen naputtelua ja listojen liimaamista vaille valmis. Ja niin kuin näkyy, päädyttiin meillä lopulta johonkin ihan muuhun kuin siihen turvalliseen valkoiseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti