perjantai 3. kesäkuuta 2016

Kolmekymmentäkaksi.1. En ole vielä koskaan omistanut yli sataa euroa maksavaa laukkua - kenkäparista nyt puhumattakaan.
2. Kiitos urani hotellisiivoojana, osaan taitella kahdesta kylpypyyhkeestä kaksi toisiaan kohti vienosti kurottautuvaa joutsenta.
3. Haaveilen matkasta Yhdysvaltoihin ja road tripistä välillä New York ja San Francisco.
4. Olen irtokarkkiaddikti.
5. Voin surutta kuluttaa kahviloihin sekä ulkona syömiseen useamman kympin viikossa, mutten siltikään raaski ostaa itselleni kunnollisia ulkoiluvaatteita kuten lämpimiä talvikenkiä tai toppatakkia.


6. Kaikkea kannattaa kokeilla kerran, myös kansantanssia ja Tyrävyön bändäröintiä.
7. Häävalssini oli Tehosekoittimen Hetken tie on kevyt.
8. Olin ensimmäistä kertaa lentokoneessa vasta parikymppisenä.
9. Olen koulutukseltani myös äikänmaikka, mutten ikinä ole saanut luettua Sinuhe, egyptiläistä loppuun.
10. Tutustuin mieheeni netissä.


11. Olen tehnyt opetusalan pätkätöitä viimeiset kahdeksan vuotta ja ilman vakityötä tunnen itseni usein todelliseksi kakkosluokan kansalaiseksi.
12. Synnyin Kajaanissa.
13. Olen siivousneurootikko ja imuroin lähes päivittäin.
14. Haalin elokuvahyllyyni klassikoita kuten Schindlerin lista ja Rita Hayworth - avain pakoon, mutta niiden lisäksi arvostan myös Will Ferrelin reikäpääkomedioita.
15. En omista edes korvareikiä...


16. ....mutta suunnittelen kyllä ottavani tatuoinnin.
17. Olen oikeasti punapää, mutta peitän luonnollisen hiusvärini luottokampaajani avulla.
18. Osaan edelleen siteerata ulkoa opiskeluaikoinani Amerikan historia -kurssilla pitämääni esitelmää. "Vietnam war was a cold war military conflict..."
19. En pysty käsittämään, miten joku, esimerkiksi mieheni, oikeasti laittaa leivälle juuston makkaran päälle.
20. Jos olisin joku Frendien hahmo, olisin ehdottomasti sarkastinen Chandler Bing.


21. Kirjoitin aikoinani laudaturin paperit.
22. Lapsena meillä oli perjantaisin sipsipäivä ja yhä edelleen minun on aina saatava perjantaiksi pussillinen sipsejä sekä dippi.
23. Olen seurannut Kauniita ja rohkeita kohta neljännesvuosisadan - enkä edes peittele sitä.
24. Pelkään lentämistä ja turbulenssi saa minut lähes hysteeriseksi.
25. En ole koskaan nähnyt yhtään James Bondia.


26. Maksoin aikoinaan aina tunnollisesti tv-lupamaksun - silloinkin, kun opiskeluaikoinani söin välillä pelkkää makaronia.
27. Olen nimennyt molemmat poikani Astrid Lindgrenin lastenkirjojen mukaan. 
28. Pepperoni-valkosipuli-jalopeno-ananas.
29. En osaa lasketella enkä ole ikinä kokeillut lumilautailua.
30. Opiskeluaikoinani kokeilin muun muassa puhelinmyyntiä ja jaksoin kokonaisen kuukauden.
31. Pikku- ja yhdyssanavirheet saavat minut näkemään punaista.


32. Kaksi vuotta sitten vietin syntymäpäivääni Roomassa, viime vuonna Berliinissä ja tänä vuonna Uuraisten Hepokuuselassa. Nyt meitä oli kuitenkin yksi enemmän. Couldn't be happier.

6 kommenttia:

 1. Moni noista asioista kolahtaa itseenikin, mutta kaksi ei: Sinuhe egyptiläinen, sitä kun aloin lukemaan niin valvoin koko yön, mutta harmikseni jouduin menemään töihin ennen kuin kirja oli luettu loppuun. Enkä seuraavana päivänä mennyt nukkumaan ennen kuin viimeinen sivu oli käännetty. Paras lukemani kirja!
  Toinen on tuo punatukkaisuus, miksi ihmeessä värjäät hiuksiasi jos olet aito punapää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tuli heti sellainen fiilis, että tuohon Sinuheen on pakko tarttua uudemman kerran! Mutta mistähän noin paksuun kirjaan löytäisin ajan (ja energian)?

   Hiusvärin kanssa taas taitaa olla vähän sama kuin monien muidenkin juttujen kanssa: se, mitä itsellä on, ei ikinä näytä samalta kuin se mitä jollain muulla on. Pisamiani esimerkiksi inhosin pitkään samalla kun moni kertoi olevansa valmis vaikka maksamaan muutamasta pisamasta. Nyt olen tosin oppinut itsekin pitämään niistä, mutta punapigmentin värjään edelleen piiloon. (Tosin aina silloin tällöin kyllä pohdin, pitäisikö omaa väriä sittenkin ennemmin korostaa...)

   Poista
 2. Onpa mukava, kun en ole ainut kielten maikka, joka on lukenut myös suomea ja kirjallisuutta. Ja Sinuhe lepää vielä toistaiseksi kirjahyllyssä lukemattomia. Ehkä tänä kesänä....? Tyttäreni on punapää ja vielä kiharat kaupan päälle. Pidä lomaa kirjoittamisesta, hyviä juttuja jaksaa odottaa.

  Hanneli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai mahtavaa, sinäkin Brutukseni ;). Itse opiskelin yliopistossa kaikkea, mistä olin kiinnostunut ja tutkintoon tuli paljon kieliä, kirjallisuutta, suomen pilkkusääntöjä, kasvatustieteitä ja journalistiikkaa. Myöhemmin työelämässä kyllä kävi ilmi, ettei tämä kombo ehkä olekaan tyllistymisen kannalta se paras mahdollinen, mutta se onkin jo toinen tarina.

   Meilläkin näytti muuten kovasti siltä, että saataisiin vihdoinkin perheeseen toinenkin punapää, mutta niin vaan Pikkuveljellekin on alkanut kasvaa uutta, vaaleampaa tukkaa tuon punaisen vauvatukan sekaan.

   Ihanaa kesää ja kiitos kivasta kommentista :)!

   Poista
 3. Ja nyt kun vielä tarkemmin tuon listan luen uudelleen, moni muukin kohta pätee, esim. 3, 8 ja 15. Ja vähän vielä Kajaania pohjoisemmasta olen. Vastaan tähän, että jos joskus jatkat kirjoittelua, niin ruuhkavuosijutut, kirjallisuuspläjäykset, asut, sisustusjutut, kaikki käy. Pidän tyylistäsi kirjoittaa.

  Hanneli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kummasti tämä blogi tuntuu edelleen vetävän puoleensa näin blogitauoinkin aikana, joten voi olla, etten osaa kauaa olla kirjoittamatta ;)... Ja kiva tietää, että erilaisille jutuille löytyy lukijoita!

   Poista