keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Olohuone, se vihdoinkin valmis sellainen.Nyt se on valmis, meidän olohuone nimittäin. Se, jonka takia ei ehkä vuodatettu verta, hikeä tai kyyneleitä, mutta päästettiin kuitenkin aika monta ärräpäätä ja saatiin muutama hermoromahduskin. Jos joskus aiemminkin olen jo todennut, ettei meidän parisuhde ikinä kestäisi pitkää raksaprojektia, niin totean sen taas: meidän parisuhde ei ikinä kestäisi pitkää raksaprojektia. Jo nyt hermoja koeteltiin, kun reilun kuukauden remonttiprojektin aikana sairastettiin koko perhe kaksi vatsatautia ja päälle painoivat myös koko ajan isoveljen viisivuotissynttärit, joiden alta maalipurkit, hiomapöly ja olohuoneeseen tv:n taakse jämähtäneet tikkaat piti saada pois. Itku pääsi viimeistään siinä vaiheessa, kun ensimmäisen IKEA-tilauksen Lack-hyllyt olivat täysin vääränkokoisia. (Myönnän, olisi voinut mitata.) Tai sitten silloin, kun struktuurimaalia sohiessa huomasimme, että kaksi maalaajaa tarkoittaa myös kahta erilaista kädenjälkeä.

Mutta nyt se on vihdoin valmis, meidän olohuone nimittäin.

Vanha tapetti korvattiin siis maalilla ja perinteisen valkoisen lisäksi päädyttiin maalaamaan huoneen takaseinä Tikkurilan Tunto Hieno -struktuurimaaleilla: kahdella eri harmaan sävyllä seinään tehtiin epätasainen, rosoinen pinta. Vanhat kirjahyllyt ja tv-taso korvattiin yhdellä IKEAn Bestålla ja kolmella Lack-hyllyllä tarkoituksena saada tavaroita vähän enemmän piiloon mutta toisaalta myös nostaa esille ne kaikista kivoimmat kirjat. Matto vaihdettiin kevyempään ja seinälle ripustettiin Berliinin kartta. Ja ihan vähään aikaan meillä ei nyt remontoida yhtään mitään.

Ja sen yhden liian epätasaiseksi jääneen struktuurimaalikohdan päälle kiinnitettiin muuten yksi niistä uusista oikeankokoisista Lackeista. Varsinainen humanistiratkaisu siis. 


Kuvia olohuoneesta ennen remonttia näet täältä ja täältä.

4 kommenttia:

  1. Tulipas siitä kiva! Tuo maalattu seinä näyttää erityisen hyvältä ja sohvapöytä myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, kiitos! Sohvapöydästä tykkään kyllä itsekin, se nikkaroitiin joku vuosi sitten kahdesta vanhasta kuormauslavasta.

      Poista