perjantai 12. elokuuta 2016

Elokuun yhdestoista.7:00
Miehen herätyskello soi. Eli herätys, vaikka itse olen valvonutkin kuopuksen kanssa myös välillä 04-06:15 ja olen vasta juuri ehtinyt nukahtaa uudelleen. Mies keittää koko porukalle puurot ennen töihin lähtöä, silloin kun me vielä Pikkuveljen kanssa köllimme sängyssä. Viisivuotias kömpii aamupuurolle vasta lastenohjelmien jo loputtua. That lucky bastard.
9:00
Sataa kaatamalla, joten suunnitelma aamun puistotreffeistä ei enää juuri houkuta. Sen sijaan pakkaamme tavarat ja kävelemme päiväkodille tapaamaan kavereita ja sopimaan viisivuotiaan hoitokuvioista. Myös poika R:n paras kaveri on palannut kesälomalta hoitoon ja paikalla on kaksi muuta tuttua vanhempaakin, joten jäämme päiväkodille aamupäiväksi koko porukka.11:00
Ajamme bussilla keskustaan ostamaan synttärilahjaa kummipojan lauantaisia juhlia varten. Pikkuveli nukahtaa päivän ensimmäisille (ja ainoille) päiväunilleen vaunuihin. Lounaan syömme poikien kanssa Hanko Sushissa, koska nyt - tai jo eilen - vaan tuntui siltä (ja koska viisivuotiaan valikoiva ruokamaku ei tällä hetkellä juuri motivoi kokkaamaan kahta lämmintä ruokaa päivässä).
12:00
Lounaan jälkeen poika R bongaa Kävelykadulta TE-toimiston teltan, josta ryntää hakemaan itselleen ilmapallon ja keksin. "Ei tää työkkäri mikään tyhmä paikka olekaan," viisivuotias toteaa keksi suussaan. Hups.13:00
Kävelemme kirjaston kautta kotiin. Pikkuveli herää lastenosastolla nälkäisenä. Lueskelemme Miinaa ja Manua samalla, kun imetän.

 

14:00 
Kotona. Välipala-aika.


15:00
Poika R katselee Netflixistä Tuomas Veturia ja minä syötän Pikkuveljen, imuroin ja aloittelen ruuan laittoa.
16:15
Isi tulee töistä. Syömme porukalla kasvis-makaronilaatikkoa, ihan törkeän hyvää sellaista.
17:00
Äidin oma puolituntinen.

18:00
Käymme kiivaan keskustelun aiheesta Mitä viikonloppuna syötäisiin, päädymme hampurilaisiin ja pestopastaan ja isi lähtee viisivuotiaan kanssa ruokakauppaan. Lähtiessään poika R ilmoittaa aikovansa ostaa lelun, ehkä Legoja. Minä seurustelen Pikkuveljen kanssa, imetän, silmäilen olympialaisia, kuuntelen musiikkia ja siirrän kuvat koneelle.
19:00
Miehet saapuvat viikonlopun ruokien kanssa mutta ilman lelua. Isoveli siivoaa (hitaasti) oman huoneensa ja pojat syövät iltapalaa, käyvät pesulla, vaihtavat yökkärit ja luemme hetken yhdessä Pikku vampyyriä. Sovin ystävän kanssa kahvitreffit seuraavaksi päiväksi.
20:30
Poika R menee nukkumaan. Pikkuveli jatkaa tankkailuaan vielä puoli tuntia. Selaan blogeja, muokkaan kuvia ja syön iltapalaleivät.22:00
Jatkamme miehen kanssa eilen kesken jääneen Seven pounds -elokuvan katselua. Kaapista kaivetaan esille eilisen popparipussin loput sekä puolikas limsapullo. Life is good.Ps. Kiitos kommenteista ja viesteistä, ihmiset. Olette ihania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti