perjantai 7. lokakuuta 2016

Leffavinkkejä Netflixiin (jaetaan ja kaivataan).


Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta Netflix tuntuu olevan suurimmalle osalle nimenomaan paikka katsella tv-sarjoja ahmimalla niitä jakso toisensa jälkeen? Oikeastaan päädyin itsekin selailemaan Netflixin leffavalikoimaa kunnolla vasta jokunen kuukausi sitten - ja apua, sehän on oikeasti aika valtava ja laajentunut huomattavasti esimerkiksi toissa kesästä, jolloin me ensimmäistä kertaa rekisteröidyimme Netflixiin. Valikoimasta löytyvät tällä ketkellä ainakin nämä helmet, joita voin suositella lämmöllä:


1. Rita Hayworth - avain pakoon
Luin jostain arviosta, kuinka Rita Hayworth - avain pakoon -elokuva oli saanut vähän kyseenalaista kunniaa elokuvana, jolle suomentaja on onnistunut antamaan ehkä epäonnistuneimman nimen ikinä. Siksi tämän leffan kohdalla kannattaa muistaa, ettei nimi miestä (tai leffaa) pahenna: esimerkiksi IMDB:n käyttäjien mielestä Rita Hayworth kun on maailman paras elokuva, noin niin kuin vaatimattomasti. Tarina alkaa, kun Andy tuomitaan syyttömänä vankilaan vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta. Katsokaa itse loput.


2.The Dark Knight
Ihan vaan koska Heath Ledger jokerina on jotain niin eeppistä, että se katsottava kerta toisena jälkeen.


3. Forrest Gump
Kaikkihan tämän ovat nähneet ja yleensä vielä useampaan kertaan, mutta silti tämä osaa itkettää edelleen. 


4. 50/50
Parikymppinen Adam (Josep Gordon-Levitt) saa kuulla sairastavansa harvinaista syöpää, jonka paranemisennuste on 50/50. Synkästä aiheestaan huolimatta 50/50 on suurimman osan ajasta komedia, joka laittaa ajattelemaan olematta liian synkkä.


5. The Butterfly effect 
Tummasävyisessä draamassa Aston Kutcherin näyttelemä Evan keksii keinon palata menneisyyteen ja yrittää omilla valinnoillaan muuttaa läheistensä elämien suuntaa. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, sillä perhosen siivenisku maapallon toisella puolella voi saada aikaan myrskyn toisella puolella maapalloa. Leffa, jolta en alun perin odottanut juuri mitään, mutta joka silti tai ehkä juuri siksi löi puupölkyllä päähän.


6. What Maisie knew
Kuusivuotiaan Maisien näkökulmasta kuvattu silmiä avaava tarina vanhempien sotkuisesta erosta sekä elämistä, joissa tytär tuntuu monesti olevan lähinnä sivustakatsoja roolissa. (Neljäs tähti tulee ihan vaan Alexander Skarsgårdista, koska, no, kyllä te tiedätte.)


7. The Kite Runner
Khaleid Hosseinin Leijapoika-bestselleriin perustuva leffa ei ole mikään varsinainen hyvänmielenelokuva, mutta sitäkin vaikuttavampi katselukokemus. The Kite runner on elokuva sovituksesta, virheistä ja ystävyydestä ja se on - onneksi - todella uskollinen Hosseinin kirjalle.


8. Shutter island 
Butterfly effectin lisäksi myös Shutter Island onnistuu ensimmäisellä katselukerralla lyömään lekalla päähän - noin niin kuin kuvainnollisesti. Leffassa liittovaltion sheriffi (Leonardo DiCaprio) matkustaa suljetulle saarelle selvittämään vankimielisairaalasta karanneen potilaan tapausta. 


Tässä kuussa Netflixin leffatarjontaa lisätään jälleen ja valikoimaan on tulossa muuten muun muassa Titanic. Käsi ylös, kuka muu kävi silloin melkein kaksikymmentä vuotta sitten katsomassa sen elokuvateatterissa useammin kuin kerran?


Ja nyt kaipaan sitten teidänkin vinkkejänne: koska oletettavasti ensi viikot pysyttelen pitkälti kotona ja sohvalla, kaipailisin suosituksia hyvistä elokuvista, joihin uppoutua. Suosittele siis jotain Netflix-elokuvaa, joka ehdottomasti pitäisi nähdä.

8 kommenttia:

 1. Villi vaellus on hyvä kirja ja tosi hyvä elokuva. Taustalla omaelämäkerrallinen vaellus yksin luonnon armoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai totta, joku muukin on joskus suositellut ainakin tuota leffaa. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä! :) Osa noista on vielä näkemättä, joten täytyy laittaa korvan taa.

  Tässä mun suosikkeja Netflixin valikoimasta: The Curious Case of Benjamin Button, Poika raidallisessa pyjamassa, Remember Me, Jahti, Haikein terveisin, Da Vinci -koodi, Blackfish, Love Is All You Need (mukana muistaakseni myös tanskaa, jei!), Midnight in Paris.

  Pikaista paranemista! :) Tulen mielelläni avuksi ja/tai juttuseuraksi. Laitellaan viestiä, kunhan olet rauhassa kotiutunut ja uusi arki on käynnistynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuossapa tuli mullekin heti muutama uusi leffa, joita en ole vielä nähnyt ja ainakin "Poika raidallisessa pyjamassa" menee varmasti katseltavien listalle.

   Ja seura kyllä tulee varmasti lähiviikkoina tarpeeseen. Sen verran huonosti leikatulle jalalle ainakin nyt voi laskea painoa, että voi olla, etten paljon lähiaikoina kotoa poistu...

   Poista
 3. Hyviä suosituksia! Olen katsonut noista kaikki paitsi The Kite Runnerin, täytyy lisätä omalle listalle. Vai lukisinkohan kirjan ensin...

  Netflixissä on kyllä paljon hyviä elokuvia. Olen löytänyt sieltä paljon katsottavaa vuosien aikana, myös sellaisia elokuvia joihin en muuten olisi törmännyt.

  Itse voisin suositella ainakin näitä elokuvia: Zero Dark Thirty, Mad Max: Fury Road, Drive, Precious, Winter's Bone, Brokeback Mountain, King's Speech, Ota kiinni jos saat, The Big Short, Seeking a Friend for the End of the World, The Intern, Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom ja The Hunting Ground.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "The Kite Runner" kannattaa ehdottomasti katsoa, mutta mikään hyvänmielenelokuva se ei ole, joten ihan minkä tahansa mielentilan leffaksi se ei sovi. Vahva suositus kuitenkin!

   Ja tuossapa tuli minullekin taas useampi katseluvinkki, kiitos. "Brokeback mountainin" meinasin itse asiassa itsekin lisätä omalle suosituslistalleni, mutta päädyin sitten lopulta vain kahdeksaan elokuvaan.

   Poista
  2. Zero Dark Thirtylle vahva suositus myös täältä!

   Poista
  3. Okei, no nyt se on varmasti pakko katsoa, kun sitä jo useampi suosittelee :)!

   Poista