keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Helsinki-hetki.


Meidän viikonlopun Helsinki-hetki osui ehdottomasti sunnuntaiaamuun. Talviaikaan siirtymisen takia olimme hotellin alakerrassa aamiaisella jo heti seitsemän jälkeen ja kahdeksan jälkeen vedimme päähän pipot ja lapaset ja lähdimme Pikkuveljen ensimmäiselle päiväunilenkille. Edellisiltana vanhaa koulukaveriaan pikkutunneille asti tavannut mies jäi hotellihuoneeseen torkkumaan ja viisivuotias halusi nähdä meren. Kun kävelimme Kauppatorille päin, alkoi Aleksanterinkadulle vasta ilmestyä ensimmäisiä ihmisiä.

Eteläsatamassa kojut oli edellisen päivän jäljiltä purettu, roskat kerätty eikä lokkejakaan ollut enää kuin muutama hassu. Japanilaisturistiryhmän ja muutaman muun lapsiperheen kanssa katselimme, kuinka satamaan lipui ensin Suomenlinnan lautta ja myöhemmin Silja Serenade. Sen jälkeen ajettiin viisivuotiaan toiveesta ratikalla takaisin Stockmannin kulmalle ja ehdimme hakemaan minulle päivän toisen aamukahvin juuri auenneesta Starbuck'sista. Pumpkin spice latten lisäksi mukaan tarttui suklaacookie, jonka jaoimme poika R:n kristillisesti tasan samalla, kun kävelimme takaisin hotellille.

Sunnuntain aamukävelyn lisäksi meidän Helsinki-viikonloppuun kuuluivat tällä kertaa Vapianon pastat, Kaupunginmuseon Lasten kaupunki, pakolliset lastenvaateostokset Zarassa ja Cubuksella sekä pyörähdys Stockmannin leluosastolla, Friends and brgrs, Fazerin kahvila sekä joukko ystäviä. Aika hyvin yhdeltä minilomalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti