maanantai 14. marraskuuta 2016

Konmaritusta ja neljä kassillista lastenvaatteita.


Meillä on yksi kirja, jota mies ei ole antanut minun lukea. Yleensä en tuollaisissa asioissa paljon sen määräyksiä edes kuuntelisi, mutta jostain syystä nyt hellyin. Ehkä se johtui sen vilpittömästä pyynnöstä, anovasta katseesta tai sitten ihan vain siitä, ettei se ikinä ennen ole vastaavaa pyytänyt. Kyseessä on nimittäin Marie Kondon KonMari - siivouksen elämänmullistava taika.

Oikeasti sitä pelottaa. Sillä jo ilman Marie Kondoakin minulle iskee vähintään parin kuukauden välein totaalinen tavaraähky, jolloin käyn raivolla läpi kaikki lastenvaatteet, inventoin vaatehuoneen ja kiikutan häkkivarastosta tavaraa kierrätykseen. Lähes päivittäin haaveilen kodista, jossa olisi vain se välttämätön: vaatekaapissa vain ajattomia klassikoita, jotka kaikki olisivat aktiivisessa käytössä, kirjahyllyssä pelkästään lempikirjoja, astiat sitä yhtä ja samaa sarjaa ja jokaiselle lelulle oma paikkansa. Samalla se toinen ostelee edelleen paljon dvd-elokuvia, tilailee viikoittain uusia kirjoja Amazonista, arkistoi kuitit mappeihin (ja ei, tämä ei ole mikään metaforinen ilmaus) eikä raaski luopua edes siitä yhdeksänkymmentäluvun lopulla Tukholmasta ostamastaan ylisuuresta nahkatakista, koska eihän sitä koskaan tiedä. Ja meidän kodissa on 58 neliötä.

Konmaritusta tai ei, meillä on viime päivät siivottu kaappeja ja vaatehuonetta ja tyhjennetty jopa ne häkkivarastoon hautautuneet pahvilaatikolliset lastenvaatteita, jotka isoveljeltä aikoinaan säästettiin mutta jotka olivat ja ovat siihen isompaan nähden täysin eri vuodenaikaan ja täysin erikokoisena syntyneelle Pikkuveljelle aivan vääränkokoisia. Sitten lajiteltiin, hinnoiteltiin ja maanantai-iltana pakattiin auton takakonttiin neljä IKEA-kassillista ja vietiin Kirpparille.

Ja hei, tässä kohdassa te astutte mukaan kuvaan: teidän tehtävänä on käydä tyhjentämässä 
Kirpparilla.fi-kirpputorin pöytä 89

josta löytyy naistenvaatteiden (xs-s) sekä kodin tavaroiden lisäksi
iso kasa poikien/ unisex-vaatteita koosta 50 aina kokoon 116 asti.


Suurin osa vaatteista on Lindexiä ja Henkkamaukkaa, mutta näiden lisäksi kirppiskasseista löytyy myös ainakin Villervallaa, Moloa, Pomp de Luxia, Marimekkoa, Reimaa ja Polarn o Pyretiä. Joitain naistenvaatteitakin pöydästä edelleen löytyy, muttei enää juurikaan sisustustavaroita, kodintekstiilejä, kirjoja tai astioita. Jospa se kertoisi vähän siitä, että viime aikoina kuluttaminen ja uuden hankkiminen on ainakin niiltä osa-alueilta järkevöitynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti