maanantai 5. joulukuuta 2016

Deutschland, Deutschland über alles eli vauva lähtee lentoon.


Yhdestä asiasta ollaan pidetty kiinni jo useampi vuosi: aina on oltava joku reissu, jos ei jo varattuna niin ainakin suunnitteluasteella. Meillä ei ehkä sijoiteta keittiöremonttiin, vaihdeta autoa uuteen malliin, shoppailla muuten kuin tarpeeseen tai edes suunnitella raksaprojektia, mutta lomalle halutaan kuitenkin päästä mieluummin useammin kuin kerran vuodessa. Silti tänä vuonna, minun äitiyslomastani huolimatta, meillä on matkusteltu vähemmän kuin pitkiin aikoihin. Ensin oli Pikkuveljen keskosuus ja alun sairastelut, sitten alkoivat minun jalkakipuni ja tutkimukset, leikkauksen odottelu, leikkaus ja siitä toipuminen. Ja yhtäkkiä koko virallinen äitiysloma olikin jo ohi, ja kotimaanmatkailun ohella oli ehditty ainoastaan päiväksi Tukholmaan.

Loppuvuodesta matkakuume alkoi olla jo melkoinen. Ja vaikka parin viikon takainen Black Friday -hypetys alennuskoodeja sekä mainoslinkkejä sisältäneine blogipostauksineen sekä nettikauppojen sähköpostiryöppyineen toi ainakin minulle ihan uskomattoman kulutusähkyn jo ihan ilman shoppailuakin, niin jotain hyötyä tuosta mustasta perjantaistakin oli: nappasimme nimittäin alkuvuodeksi lopulta ihan superedulliset lennot.

Pakettimatka all inclusive -hotelleineen hylättiin oikeastaan heti kättelyssä ihan jo siksi, että varsinaisten lomapäivien sijaan kaikki viikonlopun ulkopuoliset vapaapäivät ovat miehelle palkattomia vapaapäiviä. Sen sijaan päädyttiin pidennettyyn viikonloppuun jossain päin Eurooppaa tammikuun alussa, mielellään kohtuullisen lentomatkan päässä ja edes suhteellisen edullisessa maassa. Pyöriteltiin mielessä kestosuosikki Tukholmaan Abba-museoineen, kahviloineen ja Skansenin joulumarkkinoineen sekä Kööpenhaminaa, jonne ollaan suunniteltu kaupunkilomaa jo pidempään. Myös Pariisi nostettiin esiin mutta hylättiin aika pian vuoden takaiset uutiskuvat tuoreessa muistissamme. Sitten katseltiin vielä Prahaa sekä miehen ehdottamaa Budapestia, mutta mihin sitä tiikeri lopulta raidoistaan pääsee: tammikuussa me lennämme Berliiniin, vanhoille tutuille kulmille. 

"Shiso burgerin bulgogi burger ja bataattiranskalaiset", oli miehen toive, kun fiilisteltiin tulevaa reissua ruokapöydässä. "Leonin luona kyläily", toivoi poika R, joka ystävystyi vuosi sitten miehen työkaverin tytön kanssa. "DDR-museo, Auguststrasse, Brandenburgin portti ja se Kamala-niminen thaimaalainen, jossa usein syötiin", toivoin minä, meistä se kaikkein vaativin. Kyllä noista aineksista jo yhden loman sekoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti