perjantai 23. joulukuuta 2016

Meidän joulu eli Panadolia, suklaata, hyviä kirjoja ja valmiiksi paistettuja kinkunsiivuja.


Ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä, tämäkään joulu: Pikkuveljen alkuviikosta alkanut yskä muuttui nimittäin keskiviikkona rajuksi kuumeeksi ja toisin kuin suunniteltiin, ei meillä aatonaattoaamuna vielä pakattukaan farmaria mummolareissua varten. Joskus vanhemmuutta pohtiessani olen kirjoitellutkin, kuinka raskainta tässä äitielämässä on lapsen sairastelu, mutta sanonpa se vielä kerran: ei ole mitään raastavampaa kuin tukkoinen, tuskainen ja tulikuuma vauva, jonka oloa ei voi helpottaa muulla kuin sylillä ja Panadolilla.

Oikeastaan joka vuosi ollaan päätetty, että tänä vuonna vietetään joulu omassa kodissa, omalla porukalla. Viimeistään marraskuussa mieli on kuitenkin aina muuttunut, sillä lopulta meidän joulu syntyy ihmisistä: vanhemmista, siskoista, tädistä ja poikakavereista. Ja vähän myös tietenkin siitä, että voi istua valmiiseen pöytään ja tyrkätä vauvan välillä jonkin muunkin syliin. Nyt kun aatonaattona jonottelimme keskustassa valmiiksi paistettua kinkkua sekä ajoimme pikaisille hätäostoksille Prismaan, tuntui entistä selvemmin, että kyllä me edelleen haluamme viettää joulua mummoloissa - tai ainakin valmistautua siihen kotijouluun sitten kerralla kunnolla.

Kumma kyllä, joulustressiä emme silti saaneet aikaiseksi. Meillä ei tehty tänäkään vuonna joulusiivousta, mutta olohuoneen nurkassa nököttää kuitenkin jo kuusi, jonka alta löytyy lahjoja. Olisi suklaata, glögiä, hyviä kirjoja ja telkkarista tuleva Frozen. Ja sitten kun pienemmänkin vointi antaa myöten, ajamme ainakin pyörähtämään mummoloissa.

Joka tapauksessa laskeudumme joulunviettoon N-Y-T-NYT. Samalla myös blogi hiljenee toviksi, mutta loppuvuodesta palaillaan ainakin vielä perinteisen vuosikatsauksen ja lastenkirjavinkkien merkeissä.


Tässä siis vielä
hyvän joulun toivotus teille kaikille
sekä onnea uudelle vuodelle. 
Niin ja kiitos. Kommenteista, viesteistä ja koko kuluneesta vuodesta.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa joulunaikaa teille ja pikaista paranemista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja rentouttavaa joulunaikaa myös sinne <3!

      Poista