maanantai 30. tammikuuta 2017

Yhdet synttärit.


"Mutta MIKÄ niillä synttäreillä on TEEMANA?" kysyi teemasynttäreihin jo vähän liikaakin ehdollistunut viisivuotias, kun viime viikolla tilasin yhden ison suklaakakun Wilhelmiinasta. "Onnea yksivuotiaalle", vastasin minä. Niitä isompia teemasynttäreitä ehdimme järjestää tulevina vuosina - ja itse asiassa jo tulevina kuukausina - varmasti useammat: Pikkuveljen ensimmäisille syntymäpäiville halusimme ainoastaan sen suklaakakun, vähän suolaista ja ne läheiset, jotka ovat olleet Pikkuveljelle kuluneena, ihan ensimmäisenä, vuotena tärkeitä.

Varsinaisia syntymäpäiviä juhlittiin siis lauantaina vain kummien, isovanhempien ja tädin kesken. Mutta koska ylijäämäruoka jos mikä on ihan mahtava syy kutsua ystäviä pöydän ääreen, katettiin sunnuntaina pöytään vielä eilisen jämät sekä elämäni ensimmäinen itse leipomani vegaaninen ja gluteeniton juustokakku ja kutsuttiin kylään puistokaverit.

Kuten aina juhlien jälkeen, oli meidän keittiömme iltaisin täynnä likaisia mukeja, kertakäyttölautasia sekä tahmeita karkinjämiä, mutta niitä oli myös kiva siivota. Sillä jos jostain olen erityisen kiitollinen, niin hyvistä ystävistä.

Ja vaikkei meillä varsinaista teemaa ollutkaan, niin teemaväri kuitenkin: pilleihin ja ilmapalloihin valittiin samaa sinistä kuin mitä meiltä jo valmiiksi löytyneissä juhlaservieteissä oli. Lopulta siis saatiin kuin saatiinkin käyttöön ne vuosi sitten ristiäisiin tilatut servietit, jotka roskiin heittämisen sijaan säilöttiin keittiön kaappiin, ihan näitä yksivuotisjuhlia varten.

4 kommenttia:

 1. Tyylikkäät kattaukset! Kyllä joku värikin käy teemaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin kyllä itsekin tyytyväinen, miten vähällä vaivalla ja panostuksella sai kivan fiiliksen keittiöön. (Puhumattakaan siitä, miten kiva oli pitää synttärit ilman mitään varsinaista teemaa!)

   Poista
 2. Oi teillä on näin saman ikäinen pieni, mä tein tänään juuri kutsuja yhteissynttäreille! :) Onnea 1veelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai apua, niinpä näkyy - ja kiitos! Nopeasti nää vauvat vaan johonkin katoaa, kumma juttu...!

   Poista