keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Nämä tv-sarjat MINÄ haluaisin takaisin.

 
Viime viikolla Subilla alkoi uusintana Gladiaattorit, yksi lapsuuden suosikkisarjoistani. Jo useamman viikon olimme puhuneet miehen kanssa ohjelman paluusta (no, toki välillä muustakin), muistelleet omia suosikkigladiaattoreitamme ja kauhistelleet yleisön verkkarimerta. Vitsillä myös sovimme, kuinka keskiviikko olisi vastaisuudessa meidän tv-iltamme. Mutta kuinka ollakaan, kun ensimmäinen kilpailija lönkötteli lavalle iltakuuden jälkeen, katselimme ohjelmaa sivusilmällä koko perhe. Koska, no, olihan se kuitenkin Gladiaattorit.

Viikonloppuna Iltalehdessä listattiin muitakin sarjoja, joita lehden toimittajat toivoisivat takaisin ruutuihin - ja toisin kuin Gladiaattorien tapauksessa nimenomaan uusin jaksoin. Nämä kuusi minä toivottaisin takaisin vaikka heti:


Twin Peaks

Ystäväni edellisessä asunnossa oli makuuhuoneen katossa tuuletin. Joka kerta heillä kyläillessäni muistan ajatelleeni, kuinka ihan samanlainen tuuletin pyöri Laura Palmerin vanhempien talon yläkerrassa samalla kuin Bob harmaassa tukassaan, farkkutakissaan ja leveä virne naamallaan kiipesi esiin sohvan takaa. Ja joka kerta heillä kyläillessäni mietin, miten joku uskaltaa nukkua sellaisen tuulettimen alla. Ei liene yllätys, että ystäväni ei aikoinaan katsonut Twin Peaksia niin kuin minä.

Onneksi enää ei tarvitse odottaa kauaa: uudet Twin Peaks-jaksot julkaistaan toukokuussa. Vuonna 1991 Laura Palmer sanoi palaavansa 25 vuoden kuluttua eikä siitä myöhästytä lopulta kuin yksi vuosi. 


Frendit

Opiskeluaikoina meillä oli siskon kanssa tapana hakea silloin tällöin Makuunista tuotantokaudellinen Frendejä sekä videovuokraamon viereisestä pizzeriasta pepperoni-ananaspizzaa, jonka sitten jaoimme yksiöni lattialla samalla Joeyn toilailuille naureskellen. Myöhemmin hankin kaikki kymmenen tuotantokautta omaan hyllyyni ja katsoin ne läpi niin moneen kertaan, että yhä edelleen osaan siteerata ulkoa monia vuorosanoja ja halutessani näytellä lempikohtauksiani.

Toisaalta on kai hyväkin, ettei sarja ole (vielä) tehnyt comebackia: hätäisesti rahastusmielessä kyhätty tekele, johon ei ole saatu mukaan kaikkia alkuperäisiä näyttelijöitä, jättäisi suuhun vain happaman maun. Silti tarina ansaitsisi edes pienen jatkon, ennen kaikkea siksi, että saisin tietää, ovatko (ovathan) Ross ja Rachel yhä yhdessä.


Lost 

Kaikkien näiden vuosien jälkeen Jack lentäisi jälleen kerran Tyynnemeren yllä, samassa koneessa monen muun menneisyydestä tutun naaman kanssa. Ja kuinka ollakaan, jossain keskellä ei-mitään, kone alkaisi yllättäen sakata. Kun hän seuraavan kerran avaisi silmänsä, näkisi hän ensimmäiseksi John Locken.

Lostiin koukutuimme miehen kanssa oikeastaan heti, kun se alkoi pyöriä Suomen tv:ssä vuonna 2006, ja myöhemmin katsoimme ensimmäiset tuotantokaudet vielä toiseen kertaan maratoneina. Sarjan loppuun en tosin ollut ikinä tyytyväinen ja haaveilenkin edelleen siitä eeppisestä loppuhuipennuksesta, jossa kaikkien salaliittojen, aikamatkailujen, mystisten lukujen, Dharma-aloitteen, viidakosta ilmestyvien jääkarhujen ja kuuden tuotantokauden jälkeen Jack heräisi juuri Los Angelesiin laskeutuneesta koneesta - ja kaikki olisikin ollut vain unta.


Salaiset kansiot

Yläasteella ja lukiossa lempipäiväni oli ehdottomasti tiistai. Silloin iltapalan yhteydessä tein aina kaksi ylimääräistä leipää, yleensä ruisleipiä juustolla ja suolakurkulla, ja jemmasin ne jääkaappiin odottamaan. Kun Salaiset Kansiot sitten puoli yhdentoista aikaan alkoi, istuin yksin pimeässä olohuoneessa nakertamassa ruisleipiäni. Omassa huoneessa minulla oli seinällä samanlainen juliste kuin Fox Mulderilla työhuoneessaan. The truth was out there.(How lame was I...)

Salaisten Kansioiden tarinaa jatkaneet salaliittosekoiluelokuvat eivät sitten koskaan yltäneet lähellekään varsinaisen tv-sarjan ja etenkin sen viiden ensimmäisen tuotantokauden tasoa, ja viime vuonna lähetetyt pari uutta jaksoa luisuivat nekin ihan liikaa parodian puolelle. Siksi Salaiset Kansiot pitäisi saada takaisin ihan siinä alkuperäisessä hengessään, jossa avaruusolioita, hirviöitä, kannabaaliheimoja ja, no, totuutta edelleen jahtaava Mulder sekä järkevä Scully saisivat keskittyä ihan pelkkien x-arkistotapausten tutkintaan ilman yhtään sen suurempaa salaliittoa.


Merlose Place

Olin yläasteella kun Kimberly vajosi vähitellen yhä syvemmälle hulluuteen ja lopulta räjäytti koko Merlose Placen. Yhä edelleenkään en ole törmännyt sarjaan, jonka juoni olisi yhtä sekopäinen, uskomaton, yliampuva - ja silti ihan pirun koukuttava.


True Blood

Ihan koska Alexander Skarsgård.


Hei, mitkä tv-sarjat TE haluaisitte takaisin? Ja olenko minä muuten ainoa, joka ei vielä ole koukuttunut Skamiin?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti