keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Kaikki me kauniit naiset.


Vanhempainvapaiden jakamista koskevan keskustelun lisäksi olen viime viikot seuraillut yhtä toistakin nettikohua - ja silmät pyöreinä olenkin. Niin, puhun tietenkin Maria Veitolan casesta. Muutama viikko sitten netti kuohui, kun Anu Saagim sai osakseen studioyleisön sekä juontajan aplodit arvostellessaan Veitolan ulkonäköä Ylen Perjantai-ohjelmassa. Tällä viikolla oli vuorossa uusi kohu, kun valtakunnan uutiskynnyksen ylitti Veitolan uusi blondi hiusväri: aika nopeasti Veitolan Instagram-tili alkoi täytyä rajuista arvosteluista. Entistä rumempi, sanottiin. Vanhenit ainakin 40 vuotta, sanottiin myös. Ja näidenkin kommenttien takaa löytyy ihan tavallisia, aikuisia ihmisiä. Ja mikä uskomattominta: muita naisia.

Erityisesti tällaisten, maailman turhimpien kohujen aikaan olen tyytyväinen siihen, että saan kasvattaa kahta poikaa. Miten ihmeessä osaisinkaan kasvattaa itseensä tyytyväisen, oman arvonsa tuntevan ja myös muita kunnioittavan naisen maailmassa, jossa naisten ulkonäön julkisesta arvostelusta on tullut jotenkin hyväksyttävää.

Hei naiset, ollaan kivoja toisillemme, jooko? Huomataan toisten hyvät puolet, uusi paita ja nätinsävyinen huulipuna ja silloin, kun ei keksitä mitään kivaa, pidetään mielipiteemme ihan vaan omana tietonamme. Ei kampiteta tai dissata, vaan tsempataan, autetaan ja kannustetaan. Ja jaellaan niitä kohteliaisuuksia aina kun siihen on tilaisuus.

Tämän postauksen kollaasiin valistin neljä kuvaa, joiden ottamishetkellä tunsin itseni kaikkea muuta kuin kauniiksi: olin mielestäni liian valju, liian tavallinen, liian lösähtänyt tai muuten vaan kaikkea muuta kuin mitä blogien kuvissa yleensä näkee. Surullista, mutta tässä ulkonäkökeskeisessä maailmassa silti ihan tavallista. Onneksi kukaan ei juuri silloin tullut sanomaan, että entistä rumempi.


Ihanaa naistenpäivää.

8 kommenttia:

 1. Ja mä kun just ajattelin, että voi kun sä näytät kauniilta ja juuri itseltäsi kaikissa noissa kuvissa, etkä ollenkaan valjulta, lösähtäneeltä tai tavalliselta. Hyvää naistenpäivää, ihana Laura! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mystistä tämä itsekritiikki, sillä vaikka kuvaustilanteessa ei siltä tuntunut, niin tulihan noista kuvista lopulta tosi kivoja. Pitäisi osata nähdä itsensäkin niin kuin muut - ja muistaa se vielä huomennakin.

   Ihanaa naistenpäivää myös sinne <3.

   Poista
 2. Sanot niin osuvasti, ollaan naiset kivoja toisillemme. Saan kuulla silloin tällöin ulkonäöstäni ikäviä asioita (tuntemattomilta ihmisiltä) ja lähes aina nuo sanat tulevat naisilta. Se ihmetyttää ja on surullista, mutta meitä on moneen junaan.

  Hyvää naistenpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tuntuu, että etenkin netissä ihmiset ovat oppineet laukomaan ihan mitä tahansa, ilman mitään sensuuria ja kenelle tahansa. Kurja mielihän siitä tulee, vaikka tuollainen käytös kyllä kertookin paljon enemmän itse kommentoijasta kuin kommentoitavasta. Ainakaan itselle ei tulisi ikinä mieleenkään kommentoida kenenkään ulkonäköä muuten kuin kehuen, ei tutun eikä tuntemattoman.

   Hyvää naistenpäivää sinnekin <3.

   Poista
 3. Ihan samaa mieltä kanssasi. Uutisissa kehotettiin kehumaan tyttöä samalla tavalla kuin poikaa, jotta tyttöjen itsetunto vahvistuisi ym. vastaavia naisten päivään viittaavia juttuja. Missään ei ollut ohjeita miten tätä asiaa voi edistää kahden pojan äitinä. Haluan kyllä kehua lahjakkaita ja fiksuja poikiani eikä se ole tytöiltä pois. Parisuhteemme on tosi tasa-arvoinen, tienaan enemmän kuin mieheni enkä arvioi muita naisia tai ihmisiä yleensäkään ulkonäön perusteella. Ehkä se riittää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin uskon, että tärkein malli tulee kotoa ja nimenomaan siitä, miten siellä käyttäydytään. Meilläkin pojat saavat joka päivä kuulla olevansa rakkaita, ihania, taitavia ja reippaita - ja ihan samalla tavalla kehuisin kyllä tytärtänikin. Pitäisi ehkä muistaa vielä kehua miestäkin useammin ja puhua itselleenkin vähän kauniimmin.

   Poista
 4. Kaunis Laura <3
  taNja

  VastaaPoista