tiistai 28. maaliskuuta 2017

Rohkeista naisista, töistä sekä yhdestä ihanasta verkkokaupasta.


Kun naistenpäivänä toivoin, että me naiset oppisimme arvostelun ja ilkeilyn sijaan tsemppaamaan, buustaamaan, kehumaan ja auttamaan toinen toisiamme, olin oikeastaan ja tavallaan vähän jäävi; arvosteluun ja toisten polkemiseen olen törmännyt nimittäin ainoastaan netin keskustelupalstoilla. Sen sijaan olen siitä onnellisessa asemassa, että minulla on ympärilläni ihan käsittämättömän lahjakkaita, tehokkaita, kouluttautuneita, aikaansaavia ja idearikkaita naisia, jotka keksivät ja tekevät - ja ovat vielä valmiita auttamaan toinen toisiaan. Jokaisessa työpaikassani olemme aina jakaneet niin huolet kuin oppimateriaali-ideatkin, auttaneet toisiamme niin aineiden arvioinnissa kuin uuden kielistudion käytössä. Toissavuonna olin ystäväni äitiysloman sijaisena ja myös minun edellisen äitiyslomani sijainen löytyi minun suositukseni avulla. Ja kun viime viikolla pääsin tekemään minulle ihan uutta ja tosi mielenkiintoista käännösprojektia, oli se ainoastaan sen ansiota, että entinen työkaverini osasi suositella minua uudelle firmalleen.

Ennen joulua kirjoitin myös rohkeudesta ja siitä, miten aika usein voin vain ihastella ratkaisuja, joita ystäväni ja tuttuni uskaltavat tehdä, isoja ja pieniä: Lähdetään matkalle toiselle puolelle maailmaa ja ihan yksin. Uskalletaan rakastua uudelleen, vaikka sydän on vielä edellisistä kolhuista vereslihalla. Hypätään pois siitä tutusta ja turvallisesta, tehdään unelmista totta, vaihdetaan alaa ja tehdään elämästä omannäköistä. Tai sitten perustetaan ihan oma firma - ja tehdään se jo muutenkin täytenä vauvavuotena.

Vähän niin kuin Liina. Perinteiseen työaikaan ja kellokorttisysteemiin kyllästyneenä ja vähän kolmenkympinkriisin siivittämänäkin hän päätti perustaa oman yrityksen, jossa yhdistyisi mahdollisuus tehdä töitä kotoa ja hoitaa samalla lapsia sekä päästä työskentelemään muun muassa luonnonkosmetiikan, kotimaisen designin ja käsitöiden parissa. Lastenhoidon ohessa Liina selvitteli, opetteli ja ideoi, etsi itselleen mielenkiintoiset ja omannäköisensä yhteistyökumppanit somen kautta ja koki pieniä ja vähän isompia onnistumiskokemuksia, vietti useamman unettoman yön, sai harmaita hiuksia (ihan konkreettisesti!) ja päätti lopettaa koko homman ainakin kymmeneen kertaan. Kahdeksan kuukautta myöhemmin tästä kaikesta syntyi Pikkusydän.

Viime viikolla avautuneesta verkkokaupasta löytyy tällä hetkellä kahdeksan eri valmistajan tuotteita ja näiden lisäksi Liina suunnittelee ja teetättää omaa mallistoa kahdella yrittäjällä. Tuotevalikoima koostuu sisustustuotteista, koruista, käsitöistä, luonnonkosmetiikasta, korteista ja julisteista sekä kotimaisesta designista. Valikoimassa näkyvät Liinalle tärkeät kriteerit lisäaineettomuus ja kierrätys, ja esimerkiksi kaikki kaupan korut on valmistettu uudelleenkierrätetystä materiaalista kuten polkupyöränkumeista tai vanhoista skeittilaudoista. Pikkusydämen ideana on myös pyrkiä tukemaan mahdollisimman paljon suomalaista tuotantoa ja pienyrittäjiä, ja verkkokaupan tuotteista suurin osa on kotimaista tuotantoa.

Spesiaalin Pikkusydämestä tekee myös se, että ihan lähiaikoina aloittaa myös lahjapalvelu, joka toimittaa asiakkaan valitseman lahjan kauniissa paketissa perille pääkaupunkiseudulle vielä saman päivän aikana: lahjan voikin tilata toiselta puolelta Suomea esimerkiksi juuri synnyttäneelle ystävälle vaikka suoraan sairaalaan, yllätykseksi Baby Shower -kutsuille tai ihan vaan hemmotteluksi läheisen työpaikalle.

Itse asiassa siitä se ajatus Liinallakin lopulta lähti: kun hän itse vuosi sitten naistenpäivänä makasi vastasyntyneen tyttärensä kanssa Jorvissa, kysyi Liinan äiti, oliko sairaalaan mahdollista tilata vastasynnyttäneelle äidille jotain muuta lahjaa kuin kukkia. No, ei ollut. Ja oikeastaan siitä hetkestä jo vuosia takaraivossa kytenyt idea omasta yrityksestä sai alkunsa. Juuri synnyttäneenä Liina ei kaivannut kukkia tai juuri vieraitakaan, mutta silti jotain pientä hemmottelua juuri siihen, jonkun muiston, pienen oman hetken. Ja nyt aika pian, vuosi tämän jälkeen, ainakin pääkaupunkiseudulla juuri synnyttäneitä voi muistaa helposti vaikka uusilla korvakoruilla tai pienellä hemmottelupaketilla.


Pikkusydämen upouuteen verkkokauppaan pääset tästä.
ja yrityksen Facebook-sivuilla pääset juuri nyt osallistumaan Lapsimessujen lippujen arvontaan.


Kaikki kuvat Pikkusydämen verkkokaupasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti