maanantai 24. huhtikuuta 2017

Mitä jäi käteen kunnallisvaaleista eli kasvis-linssikeiton ohje.


Jostain syystä olen aiempina vuosina pitänyt kunnallisvaaleja, jos en varsinaisesti turhina, niin ainakin vaaleina, joista en ole oikein jaksanut innostua. Olen toki aina äänestänyt, mutta enemmän puoluetta kuin ehdokasta ja usein ilman sen kummempaa asioihin perehtymistä. Tänä vuonna oma ääni tuntui sen sijaan erityisen arvokkaalta. Kierreltiin monena lauantaina vaaliteltoilla koko perhe, haettiin ilmapallot, karkit ja kahvit ja juteltiin kaupungin asioista useammankin ehdokkaan kanssa. Tuntui tärkeältä antaa ääni puolueen lisäksi ehdokkaalle, joka ajaisi kaupungissa meille tärkeitä asioita kuten subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttamista, laadukasta vanhustenhoitoa, lapsiperheiden ja pienituloisten etuja sekä tasa-arvoa monessakin suhteessa. Lopulta Kävelykadun teltoilta löytyikin hyvä, meidän näköinen ehdokas, jota äänestettiin miehen kanssa molemmat ja joka onneksi pääsikin valtuustoon.

Siltä samalta teltalta (jonka nokkelin ehkä pystyy tässä jo identifioimaankin) löytyi muuten myös Helin kasvis-linssikeiton ohje - ja aika hyvä sellainen. Että jäipä jotain konkreettistakin lopulta käteen näistäkin vaaleista.


KASVIS-LINSSIKEITTO

3 dl punaisia linssejä
1 prk tomaattimurskaa
1 ltr vettä
1 pss kasvissuikaleita
4 valkosipulinkynttä
1 prk ranskankermaa
kasvisfondia
suolaa
timjamia
mustapippuria


Kuumenna vesi ja tomaattimurska kiehuviksi ja lisää mausteet sekä kasvisfondi. Huuhtele linssit ja lisää ne keittoon kasvissuikaleiden kanssa. Anna porista miedolla lämmöllä viitisentoista minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet. Nosta kattila liedeltä ja lisää keittoon puolikas purkki ranskankermaa. Sekoita ja tarkista maku. Tarjoile keitto ranskankermanokareiden, tuoreiden yrttien ja siementen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Mä hain vihdoin viimein uuden sauvasekottimen kotiin ja pääsen tänään tekemään keittoja :) Tuo toinen kyllä ilmoitti, että ei välttämättä syö niitä, mutta eiköhän se mieli muutu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mäkin innostuin keitoista vasta viime vuonna! Sitä ennen olin sitä mieltä, ettei niillä oikeasti edes lähde nälkä, mutta onneksi törmäsin jostain hyvään kasvissosekeittoreseptiin ja nykyään meillä on keittopäivä vähintään kerran-kaksi viikossa.

      Poista