keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Vappubrunssilla.


Oli se sitten millaista statuskamppailua tai imagonkiillotusta tahansa, niin meillä on harrastettu brunsseja vähintään kerran kuukaudessa jo useamman vuoden ajan. Joskus on soitettu mukaan kaveripariskunta tai ystäväperhe ja tehty treffit keskustaan, mutta vielä useammin on kannettu keittiönpöydän ääreen muutama ylimääräinen tuoli ja katettu brunssi meille kotiin. Vappupäivän brunssi on kuulunut meidän perinteisiimme jo vähintään viisi vuotta - ihan niin kuin vappupäivän tivoli ja vapunaaton Minnan lakituskin.

Tänä vappuna toiveissa oli päästä helpolla ja istahtaa valmiiseen pöytään, kunnes lähdimme selailemaan kaupungin brunssitarjontaa: vähän joka paikassa etuliite vappu tuntui tuovan brunssiin lisähintaa vähintään vitosen, joissain paikoissa yli kympin niin, että kalleimmissa brunssipöydissä meidän porukkamme olisi joutunut maksamaan ruuastaan jo lähemmäs satasen. Siispä kaivoimme kaapista servietit ja katoimme pöytään hedelmiä, vihersalaattia, edelliseltä illalta jäänyttä perunasalaattia, parmankinkkupiirakka, juustoja, croissanteja, leipää, nakkeja, pekonia, kananmunia, munkkeja ja simaa. Ja ihan hyvin tämä onnistui kotonakin, ihan omalla porukalla.

Parmankinkkupiirakan ohje löytyi muuten Hellapoliisilta. Ja niin kuin näkyy, jo tuoksu oli sen verran hyvä, että piirakkaa oli pakko maistaa edellisiltana jo lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti