sunnuntai 6. elokuuta 2017

Äitiysloman viimeinen.


Täydellisessä blogissa kuuluisi nyt muistella haikeana kotona viettämääni vuotta ja kuutta kuukautta, joina opin downshiftaamaan, olin paikalla todistamassa kaikkia vauvasta taaperoksi kasvaneen kuopuksen kehityksen merkkipaaluja, matkustin vauva Manducassa keikkuen mutta ehdin myös hyggeillä kotona villasukat jalassa ja laitoin, tietenkin, kansioihin myös kaikki ne kehittämäni viisisataa valokuvaa. Ja niin sen olisin toivonut menevänkin, äitiyslomani nimittäin. Mutta sitten tapahtui elämä.

Sen sijaan puoleentoista vuoteen mahtui yksi viisi viikkoa ennen aikojaan syntynyt Pikkuveli sekä yllättäen jatkunut sairaala-aika, miehen raju keuhkokuume, yhteensä yli kuusi kuukautta kestänyt putkiremontti sekä elämäni suurimmat terveyshuolet ja synkin ajanjakso. Siinä sivussa käsistä lipsahti myös sekä haaveilemani työpaikka että asuntokin. Useamman kerran kirosin koko maailman ja toivoin, että edes joku asia olisi mennyt vähän helpomman kautta.

Onneksi oli ystävät.

Siksi tuntuikin siltä, että juuri tämän porukan kanssa haluan viettää äitiysloman viimeisen päivän viimeisen illan, sytyttää grilliin tulet ja pitää vielä yhdet nyyttärit. Facebook-kutsulla sainkin onneksi paikalle ison joukon ihmisiä, joiden ansiosta kuluneeseen kotiaikaan on itkun lisäksi kuulunut myös paljon naurua, perjantairetkiä, museoreissuja, hitaita (tai niin hitaita kuin ne nyt lasten kanssa ovat) lounaita, puistossa salaa syötyjä kollektiivisia suklaalevyjä, koko päivän mittaisiksi venyneitä kahvitteluja, seuranhakuryhmään laitettuja puistotreffikutsuja sekä kerralla kahdellekymmenelle henkilölle tehtyjä kasvissosekeittokattilallisia. Kiitos teille niistä ja kaikesta muustakin.

Ensi viikolla meillä alkaa siis uudenlainen arki ja rytinällä alkaakin: poika R aloittaa esikoulun, Pikkuveli päiväkodin ja minä uudessa työpaikassa ja ensimmäiselle neljälle viikolle on miehen kalenteriin jo kirjattu sekä yksi työreissu Helsinkiin että vähän pidempi konferenssimatka Osloon. Pitäkää peukkuja, että selvitään hengissä!

2 kommenttia:

 1. Tsemppiä teille kaikkeen uuteen! Toivottavasti lähtee hyvin sujumaan :) <3
  taNja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan <3! Onhan tämä kieltämättä ihan kauheaa luopumisen tuskaa, mutta jospa tämä(kin) taas tästä.

   Poista