sunnuntai 20. elokuuta 2017

Ilmassa oli syksyn ja lähtemisen tuntu.


Lauantaiaamuna työkaveri päivitti Facebookiin yhden lempparikohdistani Tove Janssonin muumikirjoista:

"Jonakin aikaisena aamuna Nuuskamuikkunen heräsi teltassaan Muumilaaksossa ja huomasi, että ilmassa oli syksyn ja lähtemisen tuntu. Lähtö tulee hypyn lailla! Yhtäkkiä kaikki on muuttunut, eikä lähtijä saa hukata minuuttiakaan, hän nyhtää teltankepit maasta ja sammuttaa hiilloksen sukkelasti, ennen kuin kukaan ehtii estellä häntä taikka tulla mitään utelemaan."

Yeah right, ajattelin, kun sääennustus lupasi viikonlopulle pariakymmentä astetta: pakkasimme lauantaiaamuna mukaan lyhythihaiset, uikkarit ja bikinit sekä kumpparit ihan vaan navettatöitä varten ja suuntasimme kohti mummolaa. Mutta niin vain illalla jouduttiin kantamaan vierashuoneeseen se joskus loppukeväästä varastoon viety lisäpatteri ja vetämään yöksi jalkoihin villasukat. Ne mukaan pakkaamani bikinit ja uimahousutkin jäivät käyttämättä, totta kai. Yksi pihan koivuistakin oli jo ihan keltainen.

Että pakko kai se on myöntää, että syksy on jo ihan nurkan takana; ainakin me ajoimme tänään takaisin kotiin takakontti täynnä mustikoita, vadelmia, viinimarjoja, lehtikaalia, perunoita sekä sipuleita. 

4 kommenttia:

 1. Syksyn tuntua on ilmassa. ihanat kuvat!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niinpä muuten onkin: tänäkin aamuna saatiin herätä ihan syksyiseen sumuun.

   Poista
 2. Tosi kauniit kuvat! ❤️ Ihanat pikkumiehet siellä maalaismaisemassa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3. Veikkaan, että seuraavalla mummolareissulla saadaan jo ihan todella syksyisiä kuvia...!

   Poista