maanantai 28. elokuuta 2017

#KäveleNaiselleAmmatti.


Miltä kuulostaisi Suomen suurin hyväntekeväisyyskävely, jossa pääsisi sekä liikkumaan itse että puuhailemaan yhdessä koko perheen kanssa ja voisi samalla muuttaa yhden kehitysmaan naisen elämän? Minäpä kerron lisää, kävelystä, ensi viikon sunnuntaista sekä Naisten Pankista.

Aika huippua muuten, että Naisten Pankki on alun perin suomalainen keksintö. Rahastoa hallinnoi Kirkon Ulkomaanapu, ja projektin ideana on kerätä varoja tukemaan maailman hauraimmissa maissa elävien naisten koulutusta, omaehtoista toimeentuloa ja yrittäjyyttä. Naisten Pankin kohteena ovat juuri naiset nimenomaan siksi, että kouluttamalla ja työllistämällä naisen kouluttaa ja työllistää samalla koko kylää. Naisten työllistymisellä on kehitysmaissa merkittäviä vaikutuksia koko perheen hyvinvoinnille: ravitsemus- ja terveystilanne parantuu, lasten koulunkäynti lisääntyy ja asuinolot kohentuvat. Naisten Pankin tavoitteena on tukea kehitysmaiden naisten työtä köyhyyden voittamiseksi niin Afrikassa kuin muissakin maanosissa.

Kymmenen vuotta toiminut Naisten Pankki on kerännyt vuodesta 2007 alkaen yli 11 miljoonaa euroa ja projektin kautta tukea on saanut lähes 42 000 naista. Teemamaita tänä vuonna ovat Uganda ja Kambodza.

Ehkä helpoin - ja erityisen hauska - tapa päästä mukaan Naisten Pankin toimintaan nyt kahdeksatta kertaa järjestettävä Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma. Jyväskylän hyväntekeväisyystempaus järjestetään tälläkin Harjun lenkkipoluilla ja tapahtuma starttaa Mäki-Matin perhepuistosta sunnuntaina 10.9.2017 klo 12. Mukaan voi hyvin ottaa koko perheen, sillä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Jyväskylän yhdistys järjestää samaan aikaan perhepuistossa minisuunnistusta perheen pienimmille. Osallistumismaksu on yksi ammatti, 30 euroa, mutta halutessaan toimintaa voi tukea myös pienemmällä summalla.

Kun SuomiPop alkuvuodesta soitti non-stoppina syksyn Vain Elämää -kappaleita, sattui Lauri Tähkän Kipua soimaan radiossa yhtenä iltapäivänä, kun olin juuri kattanut pojille pöytään välipalan. Sillä kertaa silloin viisivuotias esikoiseni jäi oikein kuuntelemaan laulun sanoja. Kertosäkeen alkaessa poika totesi osin ihmetellen, osin naureskellen: "Miten mies voi muka lyödä naista? Tän täytyy olla ihan höpöhöpölaulu!" Vaikka tuosta iltapäivästä on jo yli puoli vuotta, muistan pojan kommentin edelleen. Siinä nimittäin kiteytyy se, miksi minusta on niin tärkeää olla World Vision -kummi, ostaa lahja Joulupuu-keräykseen ja tukea Naisten Pankin ja Punaisen Ristin toimintaa, edes pienillä summilla ja silloin tällöin: vaikka mekin usein laskemme, ostaako Rainbow'ta vai Extraa, ja aina keväisin murehdimme seuraavan lukuvuoden töistä, olemme me kuitenkin aika pirun onnekkaita. Kolmenkymmenen euron osallistumismaksulla yksi kehitysmaan nainen saa itselleen ammatin ja sen ansiosta mahdollisuuden parempaan elämään. Samalla hinnalla me syömme perheenä kerran paikallisessa kiinalaisessa.


Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma
sunnuntaina 10.9.2017 klo 12-14
Mäki-Matin perhepuisto, Jyväskylä


Kuva täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti