maanantai 2. lokakuuta 2017

Kuukauden vege: Lehtikaali-fetapasta.


Lokakuun lehtikaali-fetapastan inspiraationa toimivat anopin kasvimaalta mukaan napatut lehtikaalit sekä Hannan Soppa -blogin ohje, jota hieman muokkasin mieleisekseni. 


LEHTIKAALI-FETAPASTA

täysjyväspagettia
1 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1 chili
oliiviöljyä
3-4 lehtikaalinlehteä
1 dl pastan keitinvettä
suolaa
mustapippuria
fetaa
auringonkukansiemeniä


Keitä pasta al denteksi hyvin suolatussa vedessä. Säästä hieman keitinvettä myöhemmäksi.
Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet, hienonna chili ja pese ja revi lehtikaalinlehdet. Kuullota sipuleita ja chiliä hetki pannulla öljyssä ja lisää sitten lehtikaalit. Paista hetki, kunnes lehtikaali pehmenee. Lisää joukkoon pasta sekä keitinvesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä murenna päälle reilusti fetaa. Kuorruta valmis pasta auringonkukansiemenillä ja tuoreella basilikalla.



Edelliset kuukauden veget löydät täältä:

6 kommenttia:

  1. Jännä kun itselläni on kasvisruuasta sellainen mielikuva, että se on terveellistä. Tänään aamulla oli Hesarissa testi "syötkö samoin kuin muut suomalaiset" ja siinä kysymys: Oletko viimeisen kahden päivän aikana syönyt kasvisruokaa pääruuaksi? Vastaus oli vaistomaisesti EN, mutta tajusin laskeskellessani, että söin illallaiseksi voi-salviapastaa. Se kun on kasvisruokaa, mutta sisältää lähinnä kovia rasvoja ja vehnäjauhoja, eikä kasviksia ollenkaan.

    Tämä resepti on toki kasvispitoisempi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta: se, että syö kasvisruokaa ei tosiaan automaattisesti tarkoita samaa, että söisi terveellisesti - ihan niin kuin liharuuan syöminenkään ei tarkoita samaa kuin epäterveellisesti syöminen. Itse näen kasvisruokien syömisen kuitenkin erityisesti ilmastotekona, vaikka sekasyöjä olenkin, ja toisaalta myös keinona monipuolistaa omaa ruokavaliota.

      Poista
  2. Toinen juttu tuli mieleen, saatko lapset syömään tällaisia ruokia? Omat lapseni nirsoilevat tosi pahasti ja liian maustetut ruuat eivät ainakaan kelpaa. Usein teen eri ruokaa aikuisille ja lapsille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No itse asiassa yllättäväkin hyvin! Meillä nuorempi ei ole vielä oppinut nirsoilemaan, ja söi tästäkin lehtikaalia lukuun ottamatta kaiken - isomman kanssa monesti keskustellaan, mutta joka kerta kyllä vähintään maistaa kaikkea ja napsii sitten enemmän sitä itselle mieluisinta kuten tästä vaikka pastaa. Meillä on aina tehty vain yhtä ruokaa, jota kaikki maistavat, vaikkei lautasta olekaan pakko syödä loppuun ja vaikka nyrpistely välillä nostaakin verenpainetta, koen kuitenkin, että kahden ruuan tekeminen johtaa helposti entistä pahempaan nirsoiluun. Näiden "erikoisempien" ruokien kanssa tehdään myös aina niin, että jos lounaalla on tofu-voodoo-lehtikaalipastaa, niin iltaruuaksi syödään sitten lihapullia ja perunamuusia - ihan, että kaikille on jotain mieluista syömistä päivän aikana :).

      Poista
  3. Äh, kun mainitsit, niin meillä ei toiselle lapselle meinaa perunamuusi upota ja lihapullienkin kanssa on usein heikkoa. Toki aina suostuvat kuitenkin maistamaan ruokia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo tuokin on jo hyvä, että kaikkea on aina maistettava! Ja eiväthän akuisetkaan kaikesta tykkään. Meillä kuopukselle kelpaa oikeastaan kaikki muu paitsi riisi, mutta veikkaan, että se johtuu lähinnä siitä, että riisin syönti on tuonikäiselle aika vaivalloista.

      Poista