sunnuntai 19. marraskuuta 2017

DIY: Joulukalenteri alle kolmen kympin


Kun viisivuotias viime jouluna pyysi kuvakalenterin sijaan yllätyskalenteria, vastasin jostain käsittämättömästä syystä, että "ensi vuonna, kun tuo pikkuvelikin ymmärtää jotain kalenterin päälle". Tuskin se sitä enää vuoden päästä muistaa, ajattelin varmaan, mutta niin se vaan muisti. Siksipä tänä vuonna meilläkin on, ihan ensimmäistä kertaa, itse väkerretty yllätysjoulukalenteri.

Ja itse asiassa kävi ilmi, että yllätysjoulukaleterin voikin organisoida sekä melko helposti että suhteellisen halvalla - ja ennen kaikkea ilman, että saa lapsille aikaan tavaraähkyn jo ennen joulua. Meidän paperipussikalenterimme löytyi nimittäin Clas Ohlssonilta seitsemällä eurolla ja kalenterin ripustamiseenkin tarvittiin vain kaapista löytämäni pätkä paperinarua. Yllätyspusseihin hain pojille esikoisen toiveesta Tigerista erilaisia askartelutarvikkeita kuten kyniä, tussit, kuviosakset, teippejä ja pyyhekumit, marketin alelaarista muutaman Lego minifigurin sekä lähikaupasta lakuja, suklaakarkkeja, tikkarit ja rusinoita; yhteensä kalenterin yllätyksiin meni vajaat parikymppiä. Yllätyslahjan hankin vain kuuteentoista pussiin, sillä joka kolmanteen luukkuun sujautin tavaran sijaan tontunviestin eli jonkun yhteisen jouluisen puuhan juuri sille päivälle tai illalle. Ennen jouluaattoa meillä siis muun muassa askarrellaan lumitähtiä ikkunoihin, leivotaan porukalla joulutorttuja, luetaan iltasaduksi Mauri Kunnaksen Tonttukirjaa ja vietetään ainakin yksi koko perheen lautapeli-ilta. 

Että siellä ne nyt ovat, ensimmäiset kuusi luukkua, lastenhuoneen ikkunalla. Vaikkei maassa enää lunta olekaan, niin kummasti alkoi heti tuntua vähän jouluisemmalta. Ja onhan meillä leivottu pipareitakin jo kahteen kertaan!

2 kommenttia:

 1. Itsellä oli suunnitelmissa väkertää joulukalenteri poikaystävälle, ja tämä olisi ehkä ollut kätevämpi ja vähemmän hermoja vievä tapa kuin se että ostin tokmannilta joulukuusen muotoisen paljon ompelua vaativan tapauksen :D sen kanssa on nyt jonkin verran ähelletty ja luukutkin tulee olemaan onnettoman pieniä. Vieläköhän suunnitelmaa voisi muuttaa? :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mullakin oli aluksi mielessä (kauhu)kuva paljon ompelua vaativasta tapauksesta, mutta onneksi bongasin tämän Clas Ohlssonilta. (Olisi varmaan jäänyt mun oman äidin ommeltavaksi se ;)...) Toisaalta ommeltavan kalenterin voisi toki uusiokäyttää seuraavina jouluina, tämä kun taitaa olla vaan tämän joulun juttu.

   Mutta aika ihana idea kyllä tuo kalenteri poikaystävälle <3.

   Poista