torstai 25. tammikuuta 2018

Jyväskylän helmet: Aarre Store


Jo useamman vuoden ajan blogissani on ollut vallalla yksi tietty ja varsin selvä trendi: ne kaikkein luetuimmat ja eniten sekä kommentteja että klikkauksia keränneet postaukset ovat lähes poikkeuksetta liittyneet jollain tavalla Jyväskylään ja jyväskyläläisyyteen: niissä on ehkä listattu pikkurahavinkkejä kesäiseen kaupunkiin, fiilistelty Yläkaupungilla kaikkiin kellonaikoihin leijuvaa pizzan tuoksua, Kuokkalan siltaa, Linkin Tonttulakkitempauksia ja Harjun iltasoittoa tai ihan vaan kirjattu ylös paikat, joista saa kaupungin parhaat bataattiranskalaiset, pehmeimmän kahvin tai valtavan korttivalikoiman kylkiäisenä vielä hyvää mieltäkin. Jyväskylä-postausten kirjoittamisesta tykkään itsekin ihan erityisen paljon, sillä jo pelkästään blogiskenen Helsinki-keskeisyys kaipaa mielestäni myös niiden Kehä III:n ulkopuolelta löytyvien helmien esiin nostamista. Siksipä - ja myös ihan puhtaasta rakkaudesta tähän nykyiseen kotikaupunkiini - alkaa blogissa tänä keväänä Jyväskylän helmet -postaussarja, jossa pääsette tutustumaan niihin minusta kaikkein siisteimpiin paikkoihin tässä kaupungissa: tulevien kuukausien aikana blogissa kurkistetaankin muutamaan putiikkiin, katsotaan, mihin kiipeän niinä hetkinä, kun tuntuu kaikkein raskaimmalta ja kierretään läpi paikat, joissa mieluiten lounastan ja jonne veisin turistit ihan ensimmäisenä.


Postaussarjan ihan ensimmäisessä osassa avataan ovi Aarre Storeen.


MIKÄ?
Viime vuoden toukokuussa avattu Aarre Store Kauppakadulla yläkaupungilla on yksi koko kaupungin sympaattisimmista, persoonallisimmista ja makeimmista liikkeistä - kaupan ohi ei yksinkertaisesti voi kulkea pysähtymättä vähintään ihailemaan näyteikkunaan aseteltuja koruja, laukkuja ja pipoja sekä tiirailemaan, millaisia t-paitoja takaseinältä tällä kertaa löytyy. Aarre Storen valikoimaan kuuluu sekä käytettyjä että uusia vaatteita, koruja, laukkuja, kenkiä ja asusteita. Second hand -tuotteet ovat tarkoin valikoituja helmiä kirpputoreilta ympäri Suomen, ja tarpeen mukaan niitä on vielä kunnostettu ennen myyntiin nostoa.


MITÄ?
Käytettyä katumuotia miehille ja naisille. Liikkeen omistaja Aino Pohjoisenmäki metsästää Aarre Storen valikoimaa kiertelemällä kirpputoreja muun muassa Lahdessa, Kuopiossa, Tampereella ja Helsingissä, ja tämän lisäksi vaatteita etsivät Ainon Aarre-agentit. Liikkeen valikoima täydentyy viikoittain. Jotta vaate päätyy Aarre Storen rekille, on tuotteen merkin, laadun, materiaalin ja ajankohtaisuuden natsattava. Silti parhaat kirpparilöydöt Aino tekee kuitenkin pitkälti intuitiolla.

Second handin lisäksi Aarre Storen valikoimasta löytyy tällä hetkellä kahdeksan kotimaista tuotemerkkiä kuten Pihka collection, FM/AM Stuff, Nouki ja Mori Collective ja valikoima laajenee lähiaikoina kahdella uudella merkillä


KUKA?
Aarre syntyi rakkaudesta tavaroihin, joilla on sekä tarina että asennetta. Liikkeen tiskin takaa löytyy kolmekymppinen tiimiakatemiataustainen Aino, jonka rakkaus kirpputorien kiertelyyn ja sitä kautta vanhempaan suomalaiseen muotoiluun syntyi jo lapsena. Aino bongaili pitkään kirpputoreilta löytöjä itsensä lisäksi kavereilleen, kunnes päätti laajentaa ideaansa. Syntyi Aarre, josta ne kirpparien helmet voi hakea valmiiksi valikoituina ja kunnostettuina ja jossa todellisia second hand ja vintage-löytöjä voivat tehdä myös ne, jotka eivät ehkä tunne oloaan kotoisaksi isommilla kirpputoreilla. Ainon omat suosikkikirpputorit ovat Lahden Cetori, Tampereen Radiokirppis sekä Kampin kirpputori Helsingissä.

Aarre Storen ohella Aino järjestää kolme kertaa vuodessa pidettävää Jyväskylän Designtoria. Seuraava tapahtuma on Ilokivessä huhtikuun lopussa.


MISSÄ?
Aarre Storen löydät osoitteesta Kauppakatu 12.


MILLOIN? 
Auki maanantaista perjantaihin klo 12-17 sekä lauantaisin klo 12-16.


MIKSI?
Koska persoonallisen tyylin ei aina tarvitse maksaa ylettömästi ja koska kierrätyksen ja suomalaisten (pien)yrittäjien tukeminen on aina hyvä asia.


Hei te muut jyväskyläläiset, mitkä ovat teidän lempipaikkanne täällä ja joko Aarre Store yläkaupungilla on tuttu?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti