torstai 11. tammikuuta 2018

Kaksi päivää Tallinnassa ja alkaneen vuoden reissusuunnitelmia.Jos yleensä matkojen jälkeen tekisi mieli alkaa naputella reissukuulumisia blogiin jo ennen kuin viimeinen laukku edes on saatu purettua, mietin vielä viime viikolla, mitä uudenvuoden Tallinnan-lomasta edes osaisi kirjoittaa. Tuntui, että olin jakanut samat kahvila- ja museovinkit jo useampaan kertaan, kirjoittanut blogiini Tallinna-suosikkini Telliskiven rosoisen rähjäisistä tehdasrakennuksista, makeista graffiteista ja toisaalta über-trendikkäistä ravintoloista ja kuvannut samat kadunkulmat, kaupunkisiluetit ja kakunpalatkin jo vähintään kerran. Samassa hotellissakin olimme jo kolmatta kertaa, ihan koska sinne oli niin kätevä kävelymatka sekä satamasta että keskustasta ja alakerran kylpyläosastolta löytyi tekemistä niin aikuisille kuin lapsillekin. Kun seitsemän vuoden sisällä olin Tallinnassa jo seitsemättä kertaa, mietin, oliko tässä matkassa lopulta edes kauheasti uutta  kirjoitettavaa ja miten sen saisi puettua postauksen muotoon.

Kävi itse asiassa vähän samoin kuin viime kesänä Tampereen-reissumme jälkeen: toinen toistaan eeppisempien Instagram-kuvien ja blogipostausten tulvassa ihan tavallinen loma tuntui ihan liian tavalliselta edes sen kummemmin hehkuttaa. Vaikka oikeasti, ihan niin kuin Tampereenkin tapauksessa, juuri se ihan tavallinen loma sopi meille tällä kertaa enemmän kuin hyvin: oli kylpylä, hyvää ruokaa, pari lasillista viiniä, kahisevia lakanoita, koko perhe ja poikien molemmat tädit saman ison ja äänekkään pöydän ääressä telliskiveläisessä ravintolassa sekä Kalevin suklaarusinoita, joita mutustelin hotellihuoneessa poikien mentyä nukkumaan. Ne kirjastosta mukaan haetut matkaoppaatkin pysyivät laukussa melkein koko matkan, eikä karttaakaan tarvinnut kaivaa esiin kertaakaan koko matkan aikana - kadut kun olivat jo aika tuttuja.

Silti Tallinnasta voi edelleen löytää jotain uuttakin: tällä kertaa kahvittelimme kestosuosikki Klaus Kohvikin lisäksi myös Vanhassakaupungissa, vaihdoimme vanhan tutun F Hooneen Kivi, Paber, Käärid -ravintolaan ja vietimme toisena Tallinna-päivänämme vajaan parituntisen Energian Oivalluskeskuksessa kokeilemassa kuusivuotiaan johdolla erilaisia valoon, ääneen ja energiansyntyyn liittyviä laitteita ja ilmiöitä. Muuten mentiin pitkälti perinteisellä kaavalla: syötiin arrabiatapastaa Vapianossa, kierreltiin vanhankaupungin mukulakivikaduilla, pyörähdettiin niissä muutamissa tutuissa Rottermannin vaatekapoissa ostamatta kuitenkaan yhtään mitään ja kolme kertaa vaihdettiin toppatakit ja pipot kylpytakkeihin ja sandaaleihin ja hipsuteltiin hotellin alakerran kylpylään. 

Viime vuosi oli selkeästi meille helppojen matkojen vuosi. Tammikuussa kävelimme Berliinin tuttuja katuja, söimme siinä samassa thaimaalaisessa, johon jo puolitoista vuotta aiemmin ihastuimme ja veimme pojat niihin samoihin leikkipuistoihin, joissa kuusivuotias oli keinunut monta kertaa ennemminkin. Toukokuussa matkustimme Tukholmaan, taas. Vaikka Tallinnan-loma jatkaakin helppojen lomien sarjaa, on tänä vuonna tarkoitus nähdä myös jotain uutta. Viimeisenä Tallinna-iltanamme suunnittelimme nimittäin porealtaassa jo alkavan vuoden matkoja niin miehen kuin siskonkin kanssa: toiveissa olisi ainakin yksi kaupunkiloma sekä loppukesäksi koko perheen aurinkoloma todennäköisesti jossain Balkanilla. Siksipä kaikki ideat kehiin:


 
Jos jollain on vinkkejä perhelomalle akselilla Kroatia-Montenegro, niin kertokaa ihmeessä.

2 kommenttia:

 1. Ihanan rennolta kuulostaa teidän Tallinnan-reissu :). Täytyy tulla täältä lukemaan vinkkejä, jos ja kun sinne seuraavan kerran matkataan, sillä sinähän alat olla jo ekspertti, mitä Tallinaan matkustamiseen tulee :). Tallinna olisi pikkuisen reissaajan kanssa varmaan yksi helpoimmista paikoista aloittaa lapsiperheenä matkustaminen.

  Me lomailtiin Kroatiassa joitakin kesiä sitten vajaat kaksi viikkoa Splitin kupeessa Podstranassa. Lennettiin Norwegianilla Splitiin ja varattiin hotelli omatoimisesti. Podstrana on pieni paikka, mutta sieltä hurauttaa nopsaa Splitin keskustaan esim. paikallisella pikkubussilla tai taksilla. Tykättiin kovasti Splitin vanhastakaupungista ja kauniista maisemista noilla seuduilla <3. Tehtiin myös paikallisen matkatoimiston kautta retki Plitvicen kansallispuistoon, joka on kyllä yksi kauneimmista paikoista, joissa olen koskaan käynyt. Jos innostutte Splitistä ja Podstranasta, voin antaa hotellivinkinkin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vitsi, en muistanutkaan, että tehän tosiaan olitte Kroatiassa joku vuosi sitten! Meillä olisi toiveissa perushelppo pakettimatka, mutta kun vähän alustavasti katseltiin hotelleja ja lentoja, niin huh-huh. Pitänee siis miettiä, valitaanko helpoin tapa vai halvin tapa (eli reittilennot plus itse etsitty majoitus) vai jotain ihan muuta. Kummasti nuo kaksi yli kaksivuotiasta matkaseuralaista hilaavat myös budjettia aika selvästi ylöspäin.

   Ja ehdottomasti pikkuisen reissaajan kanssa Tallinnaan <3. Me matkattiin molempien poikien kanssa ekan kerran laivalla Tukholmaan, mikä on aika helppo vaihtoehto sekin.

   Poista