torstai 22. helmikuuta 2018

Kuukauden vege: Fusillia, paahdettuja kasviksia ja mozzarellaa.


Alun perin suunnittelin kirjoittavani pitkästä aikaa kuulumisia, mutta sitten elämä tuli väliin: viime viikot ovat olleet niin kiireisiä, etten ehtinyt ja toisaalta jaksanutkaan. Oli työkiireet, harrastuksiin kuskaamiset, kaverisynttärit, kauppareissut, haut ja viennit sekä kaksi kokousiltaa ja kasa korjattavia kokeita. Puolet perheestä oli viikon sairaana, yhtenä päivänä pyörähdin päivystyksessä palovamman takia ja ennen kaikkiruokainen uhmaikäinen muuttui flunssan seurauksena maailman nirsoimmaksi ruokailijaksi. Kaiken tämän ohessa olen organisoinut perhepuiston luistelukoulua, johon lupautuessani en ollenkaan tajunnut, kuinka monta tuntia pakkasessa kentän laidalla ja kotona sähköpostin ääressä  se lopulta nielisi. Kun iltakahdeksan jälkeen olemme kömpineet kuusivuotiaan kanssa peiton alle lukemaan Harry Potteria, olen yleensä nukahtanut alle puolessa tunnissa (vain herätäkseni taas yhdeksän jälkeen jatkamaan töitä). Lisäksi on ollut writer's block, ja melko totaalinen sellainen.

Siksipä kuulumisten sijaan saatte tänään pastareseptin, jonka ohje löytyi alun perin Cosy Cooking -blogista. Ja ensi viikolla me muuten lomaillaan  ihan vaan kotona, joten jospa blogikin taas pian elpyisi.


FUSILLIA, PAAHDETTUJA KASVIKSIA JA MOZZARELLAA

1 punasipuli
1 kesäkurpitsa
rasiallinen kirsikkatomaatteja
kolme valkosipulinkynttä 
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
suolaa
mustapippuria
täysjyväfusillia
2 rkl pestoa
pinjansiemeniä
mozzarellaa
tuoretta basilikaa


Pese kesäkurpitsa, kuori punasipuli ja paloittele kasvikset reilunkokoisiksi paloiksi. Laita palat sekä kokonaiset valkosipulinkynnet uunivuokaan ja sekoita joukkoon oliiviöljyä, balsamico, mustapippuri ja suola. Paahda 220-asteisessa uunissa 15 minuuttia. 

Lisää joukkoon huuhdellut, kokonaiset kirsikkatomaatit ja jatka paahtamista vielä toiset 15 minuuttia. 

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla.

Keitä pasta kypsäksi hyvin suolatussa vedessä. Valuta ja sekoita pesto valmiin pastan joukkoon. Sekoita uunivuoassa kasvikset nesteineen, pestopasta sekä pinjansiemenet ja revi joukkoon mozzarellaa sekä tuoretta basilikaa. Tarjoile vaalean leivän kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti