lauantai 16. kesäkuuta 2018

Kohti Prahaa.


Jos jo tammikuussa kesäksi varattu matka voi tulla jotenkin yllättäen, niin tämä reissu ainakin tuli: äidin sädehoito loppui eilen perjantaina ja kun lääkäri - se sama, joka toukokuun alussa selasi kalenteriaa, sumpli aikautaulujaan ja sanoi, että kyllä te sinne matkalle lähdette - toivotti viimeisen käynnin päätteeksi hyvää lomaa, pakkasimme pikapikaa laukut ja suuntaamme tänään Vantaalle pikkusiskon luokse ja sieltä huomenaamulla kohti Prahaa. Toisin kuin edellisiä kaupunkilomia ennen, en ole selaillut matkaoppaita, googlaillut kaupungin parhaita ravintoloita tai varannut ennakkoon yhtään museolippua - tuota kirjastosta hakemaani Mondon opastakin uskalsin lehteillä ensimmäisen kerran vasta eilen perjantaina. Siksipä luvassa on paljon ihan vain kiertelyä ja fiiliksen mukaan menemistä,  mikä sopii sekin varmasti enemmän kuin hyvin.

Huhtikuussa äidin syntymäpäivämatkasta kirjoittaessani kerroin, kuinka tämä jos mikä on ansaittu loma. Tämä kevään jälkeen se on sitä vielä enemmän. Mutta niin vain me pääsemme lopulta lähtemään, kaikki kolme, ja ensi viikolla juhlistetaan äidin kuusikymppisten lisäksi sitä, että tuo supernainen otti tänä keväänä ja nyt perjantaina yhden erittäin ison ja tärkeän erävoiton siitä, mistä en juuri ole ääneen edes uskaltanut puhua.

Olen ajastanut teille ensi viikoksi muutaman postauksen, joten blogi päivittyy myös loman aikana. Nyt viimeistään kannattaa kuitenkin ottaa seurantaan myös blogin Facebook, josta pääsette kurkistamaan, päädymmekö ehkä jokiristeilylle Vltavalle tai maistelemaan paikallista olutta ja onko Prahassa tarvetta nahkatakille, jota en pessimistinä takia uskaltanut, tietenkään, jättää matkasta pois. Poikia tulee varmasti ihan uskomattoman kova ikävä jo viimeistään sunnuntaina, mutta kaksi viikkoa kolmestaan lomailleena voin kyllä sanoa myös, että voi pojat tekee kyllä hyvää istahtaa ravintolaan viinilasin ääreen niin, ettei kenenkään perässä tarvitse kohta juosta pitkin katua.

Ja hei, kesäarvonnan voitti Sandra. Siinä vaiheessa, kun olen jo kohteessa ja uskallan vihdoin selailla tuota Mondon opasta ihan kunnolla, pitäisi sinunkin päästä lukemaan yhtä kesäkirjaasi teekuppi kädessä. 

2 kommenttia:

 1. Olipa huippua voittaa kesäarvonta! Kiitos vielä ihanasta palkinnosta! <3 Pääsin lomareissulla hyvään vauhtiin lukemisen kanssa, joten tartun pian myös palkintokirjoihin.

  Teille kolmelle ihanaa ja rentouttavaa Prahan reissua! <3 Tuntuu varmasti erityisen hyvältä päästä matkaan raskaan kevään jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tykkäät kirjoista; valitsin pakettiin ihan tarkoituksella kaksi aika erilaista kirjaa nimenomaan siksi, että paketti sopisi mahdollisimman monelle ja mahdollisimman moneen makuun.

   Ja kiitos - olipa kyllä tosiaan onnistunut reissu! Kunhan saan ajatukset ja kuvat koottua ja pyykit pestyä, niin kuvia ja fiiliksiä tulee varmasti myös tänne blogiin :).

   Poista