maanantai 2. heinäkuuta 2018

5 + 1 tärppiä Jyväskylän kesään.


Tämän viikon puolesta välistä alkaen vietetään taas kerran Jyväskylän kesää. Me suuntaamme viikonloppuna Helsinkiin, mutta keskiviikosta alkaen osallistumme kyllä ainakin Kesän lastentapahtumiin, niin kuin joka vuosi. Niiden lisäksi kaupungissa tapahtuu kuitenkin muutakin mielenkiintoista.


5 + 1 TÄRPPIÄ JYVÄSKYLÄN KESÄÄN


1. Oikokadun maalaus
Lasten kesä on aloitettu perinteisesti Oikokadun maalauksella, ja tänä vuonna pääset painamaan puumerkkisi Perhepuiston vieressä kulkevaan katuun keskiviikkona 4.7. klo 9-12. Ota mukaan vaatteet, jotka eivät säikähdä muutamaa maalitahraa ja mahdollisesti tyhjä jogurttipurkki tai joku muu kuppi maalia varten. Tästä alkaa lasten kesä, joten loppuviikosta löydät puistosta ja sen lavalta muun muassa seikkailuradan sekä erilaisia kursseja ja esityksiä koko perheelle.


2. Toisia todellisuuksia -näyttely Jyväskylän taidemuseossa
Taidemuseon kesänäyttelyssä ovat läsnä outous, sivullisuus ja selittämättömyys sekä tosi ja fiktio, joiden raja ei enää olekaan niin selvä. Perjantaina 6.7. vapaa pääsy sekä muuta ohjelmaa.


3. Desingtori Ilokivessä
Ilokivessä viimeksi huhtikuun lopussa nähty Designtori järjestetään nyt ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä. Jos siis kotimainen muotoilu sisustustavaroista vaatteiden kautta koruihin - noin niin kuin muutamia mainitakseni - kiinnostaa, ota suunnaksi Keskussairaalantie 2 - ostoksia pääset tekemään sekä lauantaina 7.7. että sunnuntaina 8.7. klo 11-17. Tunnelmasta vastaa DJ Soul Valpio ja paikalla on myös useampi pop up -ravintola.


4. Puistojuhlat Lounaispuistossa to 5.7.-la 7.7.
Kolmipäiväinen festari aivan yläkaupungin sydämessä. Ruokaa, juomaa, ihmisiä ja erityisen hyvää musiikkia: torstaina juhlilla esiintyvät iki-ihanat Scandinavian music group ja Olavi Uusivirta, lauantaina muun muassa Ismo Alanko. 


5. Jyväskylän kesän elokuvasarja
Perjantaista sunnuntaihin Ilokiven alakerrassa pääsee nauttimaan elokuvista. Lauantaina 7.7. klo 24 ruudun valtaa kauhuklassikko Nosferatu, joka nähdään elektronisen vÄäristymä-duon säestämänä, ja sunnuntaina 8.7. klo 17 katsellaan Chaplinin Diktaattoria. Elokuvaohjelmiston huipentaa Villa Ranan puutarhassa sunnuntaina 8.7. klo 24 järjestettävä Yöleffapiknik, johon on vapaa pääsy. 


6. Neulefestarit Toivolan Vanhalla Pihalla to 5.7.-su 8.7.
Erilaisia niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin käsityötaiteilijoiden pitämiä kursseja sekä laajat markkinat perjantaina 6.7. klo 10-18 ja lauantaina 7.7. klo 10-17, jolloin tarjolla on paljon sellaisiakin käsityötuotteita, joita Suomessa ei yleensä pääse hypistelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti