torstai 16. tammikuuta 2020

Pieniä parempia valintoja: parhaat kasvisruokasivustot ja suosikkireseptejä.


Tekisikö mieli kokeilla jotain uutta kasvisruokaa, mutta aika ja energia eivät vain juuri sillä hetkellä riitä siihen, että reseptiä lähtisi etsimään ilman mitään tarkempia suuntaviivoja? Niinä hetkinä minä selaan yleensä joitain näistä:


Ensimmäinen kasvisruokablogi, johon kunnolla tutustuin. Kaikki chocochilin ohjeet ovat vegaanisia ja sivuilta löytyy niin leivontaohjeita kuin ihan arkiruuaksi sopivia perusreseptejä.


PIDEMPI KORSI
Vegaanin kotiruokaa -kirjan Paula Heinosen kasvisruokareseptejä kuten linssipastaa, nuudelikääryleitä tai vegaanista caesarsalaattia. Löytyy myös Instagramista.


Uusin ruokablogisuosikkini, jossa jaetaan kasvisreseptien lisäksi myös paljon tietoa ravitsemuksesta erityisesti kasvissyöjän näkökulmasta.


VEGAN LIKE ME
Vegaanisten reseptien lisäksi tästä blogista löytyy muutakin ekoilua kuten kosmetiikkaa ja kierrätystä.


ANNIINASKITCHEN
Instagram-tili täynnä supervärikkäitä ja herkullisen näköisiä ruokakuvia resepteineen. Helppoja kasvisruokia arkeen sekä vegaanisia leivonnaisia. Aiheuttaa toki äkillisen halun päästä heti kokkaamaan jotain uutta.


VEGAANIHAASTE
Tammikuussa vegaanihaaste haastaa sekasyöjätkin kokeilemaan vegaaniruokavaliota kuukauden ajan. Tilaamalla uutiskirjeen saa reseptit suoraan sähköpostiin ja reseptipankista pääsee selaamaan myös edellisvuosien reseptejä. Tarjolla on nimenomaan helppoja perusruokia, joiden kokeileminen on helppoa myös vegaaniruokiin tottumattomillekin.


FEEL GOOD KITCHEN
Hyvän mielen vegaaniblogi, joka ei enää päivity mutta jonka vanhoja reseptejä pääsee edelleen lukemaan ja testaamaan. Sekä nopeita arkiruokia että aikaa vievempiä reseptejä viikonloppuihin tai juhliin.


Viimeistä murua myöten -blogissa kokataan kasvisruokia aasialaisella twistillä ja välillä etenkin Instagramin puolella myös matkafiilistelyjä.


Pieniä parempia valintoja -postaussarjassa esitellään niitä arjen ympäristöystävällisiä valintoja, joita kuka tahansa voi tehdä suhteellisen helposti:

2 kommenttia:

 1. Vegeviettelys on minullekin uusi tuttavuus mutta nyt kun olen selannut sivuja läpi olen löytänyt vaikka kuinka monta kokeiluun menevää reseptiä - kokeiluun sitten joskus kun ehdin niihin paneutua. Tällä viikolla kiireen keskellä paremmat valinnat on olleet enimmäkseen hävikkiruuan pelastamisia, hyvä kai edes sekin. Vai lasketaanko sitrushedelmien ylenpalttinen syöminen nyt kun niitten sesonki on parhaimmllaan :)
  -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin tehdään viikot aika nopeita ruokia, kun useampana päivänä jonkun on jo oltava viideltä jossain harrastuksessa ja ruoka on pitänyt tehdä ja syödä ennen sitä. Ruokalistalla pyörii paljon pinaattilettuja, pastasalaatteja, couscoussalaattia ja linssi- ja kalakeittoja. Viikonloppuisin onkin sitten kiva kokeilla jotain uutta, jonka ei tarvitse olla valmis alle puolessa tunnissa ja jonka ehtii välillä jopa kuvata ennen syömistä...

   Poista