perjantai 11. syyskuuta 2015

Erilaiset treffit: Live room escape game


Jos jo se, että nelivuotiaalle tulee lapsenvahti ja minä ja mieheni lähdemme kahdestaan treffeille, on nykyään aika spesiaalia, olivat tämänpäiväiset treffit vielä astetta erityisemmät. Sen perinteisen leffaan ja syömään -kaavan sijaan lähdimme nimittäin miehen viimeviikkoisten synttäreiden kunniaksi kahdestaan pelaamaan Wayoutin Room Escape -peliä - ja toki sen jälkeen sinne ulos syömään.


Mitä? Room Escape on tosielämän pakopeli, jossa pelaajat suljetaan 60 minuutiksi huoneeseen, josta on vain yksi ulospääsy. Pelin aikana huoneen arvoitus pitää ratkaista yhdessä käyttämällä avuksi loogista päättelykykyä, huoneesta löytyviä vihjeitä sekä luovuutta. Jyväskylässä valittavana on tällä hetkellä kaksi erilaista peliä ja tarinaa: Lobotomy lab ja Detective Office. Näistä ensimmäinen on tarjolla enää 27.9. asti, sillä Lobotomy Labin tilalle rakennetaan täysin uutta huonetta ja mysteeriä, jota pääsee kokeilemaan lokakuussa. Meidän valinta treffeille oli Detective Office, jossa saimme selvitettäväksemme salapoliisi Juhani Särkän mystisen katoamisen. Päällisin puolin kunnossa oleva toimisto tuntuu tarkemman silmäilyn jälkeen olevan täynnä vihjeitä, mutta selviääkö salapoliisin olinpaikka ja pääsemmekö huoneesta ulos 60 minuutin kuluessa?


Kuka? Pelejä Keski-Suomessa järjestää WayOut Jyväskylä ja huoneet sijaitsevat Puistokadulla kaupungin keskustassa. Auki varauksesta maanantaista sunnuntaihin klo 14-22.30 välillä.


Kenelle? Sopii esimerkiksi perheelle, kaveriporukalle, polttariseurueelle, pariskunnalle, työtiimille tai vaikka synttäriseurueelle - kuitenkin niin, että ryhmän koko on 2-5 henkilöä. Sopivin koko ryhmälle on 3-4 henkilöä, jolloin tekemistä riittää tarpeeksi jokaiselle. Myös meidän oli tarkoitus ottaa mukaan kaveripariskunta, mutta aikataulut menivät sen verran täydellisesti ristiin, että päädyimme lopulta pelaamaan ihan kahdestaan. Pelin ikäraja on 15 vuotta, mutta aikuisen kanssa mukaan voi ottaa yli 12-vuotiaan.


Mitä maksaa? Pelin hinta riippuu pelaajien määrästä. Meille kahdelle Room Escape tuli maksamaan yhteensä 70 euroa.


Miten kävi? Vaikka ratkaisemassa oli yksi tohtori ja yksi yhdeksänkymmentäluvulta alkaen mysteerejä Paula Drew'n kanssa ratkonut dekkarifani, otti Detective Office meistä erävoiton: Juhani Särkän olinpaikka kyllä selvisi ihan viime minuuteilla, mutta huoneesta emme kuitenkaan ehtineet ajoissa ulos. 60 minuuttia tuntui huoneessa ihan uskomattoman lyhyeltä ajalta - etenkin, kun peli pääsi yllättämään ja muuttamaan luonnettaan useampaan kertaan. Kannustava työntekijä tuli kuitenkin päästämään meidät jatkamaan treffejä ja oli sitä mieltä, että meidän suoritus oli ensikertaisille hyvä - kuulemma viisi minuuttia lisää, ja olisimme olleet ulkona.


Arvio? Jotta jännitys ei muilta Room Escapesta kiinnostuneilta menisi pilalle, ei itse arvoituksesta voi juuri puhua - muuta kuin että mikään ei lopulta ole sitä, miltä näyttää. Ehkä erikoisimmat ja samalla hauskimmat treffit ikinä ja virkistävää vaihtelua perinteisille leffadeiteille. Sen verran adrenaliini pääsi kuitenkin nousemaan molemmilla, että peliä ja siinä epäonnistumista analysoitiin koko sitä seuranneen ravintolareissun aikana. Room Escapea on ehdottomasti kokeiltava uudestaan - ja tällä kertaa mekin päästään ulos!Kuva Wayout.

4 kommenttia:

 1. Huomenna tiimipäivillä menossa vastaavaan peliin Helsinkiin, odotukset ovat kyllä korkealla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vau! Meilläkin oli odotukset korkealla ja silti peli ylitti ne kaikki. Noin hauskoilla treffeillä en ole ollut kyllä piiiitkään aikaan, ja varmasti mennään uudelleenkin.

   Poista
 2. Kiitos suosituksesta! Mukava peli, joka sai haluamaan lisää. Ilokseni huomasin, että Jyväskylässä on myös toinen room escapea järjestävä firma: http://www.mysteeri.com/jyvaskyla/

  Ihan täyttä kymppiä en Detective Officelle ole kuitenkaan antamassa. Muutamat yksityiskohdat oli tehty aika amatöörimäisesti, jotenkin pelimäisyys iski koko ajan silmille. Sivujuonet ja väärät vihjeet olisivat lisänneet tunnelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin itse asiassa katseltiin viime viikolla myös tuota Mysteeriä; sen verran peli-into nimittäin tästä iski, että loppuvuodesta käydään varmasti vielä uudelleen kokeilemassa room escapea.

   Tuosta pelimäisyydestä muuten puhuttiin mekin! Itse en sitä huomannut, sillä en juuri videopeljeä ole pelannut, mutta mies ilmoitti heti pelin jälkeen, kuinka aika moni yksityiskohta oli ratkennut samalla tavalla kuin videopeleissä. Väärät vihjeet olisi olleet kyllä meistäkin huippuja - tosin silloin me ei kyllä oltaisi päästy näinkään lähelle ratkaisua ;)!

   Poista