perjantai 8. heinäkuuta 2016

Unpopular Bookish Opinions eli kirjat, joista en pitänyt.


Muutama viikko sitten sain Maikilta pyynnön vastata kirjablogeissa pyörineeseen Unpopular bookish opinions -haasteeseen.  Jokunen ilta näitä pohtiessa menikin.


1. Kirja tai kirjasarja, joista kaikki muut pitivät, mutta sinä et.
Mikko Rimminen sai Nenäpäivästään Finlandian vuonna 2010, mutta minulle se oli yksi huonoimmista kirjoista, jonka ikinä olen lukenut loppuun asti. Lorna Byrnen Enkeleitä hiuksissani jätin suosiolla kesken - siitäkin huolimatta, että keski-ikäiset naislukijat kirjan takakannessa ylistivät teosta maasta taivaisiin. Viime kuukausina paljon blogihehkutusta kehuttuun Karl Ove Knausgårdin Taisteluni-sarjaan en päässyt siihenkään yhtään sisälle: sarjan neljäs osa jäi kesken kolmenkymmenen sivun kohdalla ja sinnekin asti pääsin ainoastaan siinä toivossa, että uskoin kirjassa olevan sitä jotain. No, ei ollut.


2. Kirja tai kirjasarja, joista kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät.
Mary Higgins Clarkelta luen edelleen kaiken ja uusimmistakin dekkareista olen aina pitänyt, vaikkeivät ne mitään suurta nobeltasoista kirjallisuutta olekaan. Myös Gillian Flynnin Sharp objects oli mielestäni koukuttava trilleri, vaikka se monen muun mielestä ei yllä läheskään kirjailijan muiden teosten tasolle. 


3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut. 
Voi Cathy ja Heathcliff, kunpa vain olisitte saaneet toisenne Humisevan harjun lopussa! (Ja ihan siinä oikeassa elämässä siis.) Toisaalta koko Humisevan harjun taika, idea ja juju löytyy onnettomasta rakkaudesta, jolloin toisenlainen loppuratkaisu olisi vesittänyt koko kirjan idean.


4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty.
Vaikka luenkin paljon, niin genrejen suhteen olen jostain syystä todella rajoittunut: varmasti yhdeksän kymmenestä lukemastani kirjasta on joko tyylipuhdasta draamaa tai vaihtoehtoisesti jonkinsorttinen jännäri. Fantasiakirjoja en ole muutamaa johanna sinisaloa lukuun ottamatta lukenut ikinä ja luultavasti ainoa lukemani scifi-kirja on Linnunradan käsikirja liftareille - joka sekin taitaa olla enemmän scifi-parodia.


5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä.
Katto Kassinen. Itsekäs, epäreilu ja kaikin puolin töykeä tyyppi, joka rohmuaa kaikki kolakarkit ja vielä valehtelee, minkä ehtii. Ainoa Astrid Lindgrenin hahmo, jota (ja jonka suosiota) en ikinä ole oikein ymmärtänyt saati josta en ole oppinut yhtään pitämään.


6. Kirjailija, josta monet pitävät mutta sinä et.
Jostain syystä murteella kirjoittaminen on aina saanut minut näkemään punaista. Siksipä en voi sietää esimerkiksi Heli Laaksosen runoja, Rosa Liksomia tai edes Katja Kettua.


7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa.
Game of Thrones. Kts. kohta 4. (Lisäksi "En ole koskaan lukenut yhtään Game of thrones -kirjaa tai katsonut jaksoakaan ko. sarjaa" on aikamoinen valttikortti, jos joskus päädyn pelaamaan En ole koskaan -peliä.)


8. Kirja, joka on mielestäsi huonompi kuin siitä tehty elokuva.
Forrest Gump. Lempielokuvani, jonka kirjaversioon tartuin intoa puhkuen - ja jätin parinkymmenen sivun jälkeen kesken.


Kuvissa kirjoja, joista sen sijaan pidin - ja paljon. 

4 kommenttia:

 1. Hahaa, mulla sama homma Katto Kassisen kanssa. Tosi ÄRSYTTÄVÄ tyyppi. Ja samikset ollaan Game of Thronesinkin suhteen: yhtään kirjaa en ole lukenut enkä jaksoa kattonut :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, pitkin hampain luen Katto Kassista viisivuotiaalle ja yritän samalla painottaa, että reilu kaveri ei kuitenkaan käyttäydy ihan noin ;)....

   Poista
 2. Täälläkin on yksi, joka ei ole koskaan lukenut tai katsonut Game of Thronesia! Olen nähnyt parista jaksosta noin 5-10 minuutin pätkät, ja se riitti :D

  Katja Kettu ei myöskään yllä omaksi lemppariksi. Kätilön luin ja ihmettelin sen suosiota, koska itselleni se tuntui vain olevan loputonta tarpomista sen kielen kanssa. Huuuh.

  En tiedä miksi ja miten, mutta Katto Kassinen on mennyt itseltäni jotenkin ohi. En ole lapsena koskaan ollut hänestä kiinnostunut, ja aikuisenakin tutustuminen on jäänyt. Ilmeisesti hyvä niin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa kumma, kuvittelin, että jatkuvan hypen ja hehkutuksen jälkeen lähes kaikki ovat nyt hurahtaneet Game of Thronesiin! Mutta hyvä tietää, ettei sillä sitten voikaan päteä siinä En ole koskaan -pelissä ;).

   Itse asiassa minäkään en muista Katto Kassista omasta lapsuudestani ollenkaan, vaikka meille siskon kanssa luettiinkin ääneen suurin osa Astrid Lindgrenin klassikoista. Ehkä tämä oli meidän äidinkin inhokki, pitääkin kysyä :O...

   Poista