keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Mutta suurin niistä on rakkaus.


Tiistai-iltapäivänä astuin ensimmäistä kertaa elämässäni JKL Tattoon ovesta sisään. Oli pääkallokoristeita, metallimusiikkia, tatuointeja ja lävistyksiä ja tunsin sulautuvani joukkoon harvinaisen huonosti. Mutta reilun puoli tuntia myöhemmin astuin kadulle ranteessani tatuointi, joka oli jotenkin niin minunnäköiseni, juuri sellainen kuin olin toivonutkin.

Alun perin ajatuksena oli tatuoida ranteeseen molempien poikien nimet, mutta sitten muutin mieltäni. Lasten nimien tatuointi, vaikka kuinka ihana tapa onkin, tuntui jotenkin niin nähdyltä, ja toisaalta poikien nimien lisäksi halusin kirjoittaa itseeni myös mieheni nimen, ihan yhtä tärkeä kun hänkin on. Kolmen tatuoinnin sijaan halusin kuitenkin vain yhden, johon voisin yhdistää nuo kaikki kolme kaikkein tärkeintä.

Ja siitä se ajatus sitten lähti.

Kun vuosi sitten kirjoitin elämäni kappaleista, jäi yksi listasta pois ihan tarkoituksella. Olisi tuntunut lattealta kertoa, kuinka tuo kappale on jo useamman vuoden ollut minulla puhelimeni soittoäänenä ihan niin kuin se olisi vain soittoääni. Mutta tässä niin kuin monissa muissakin asioissa tuntuu pätevän se, että niiden suurimpien merkityksien pukeminen sanoiksi on väliltä ihan ylivoimaisen vaikeaa. Tatuointini kirjoitusasua pohtiessani tartuin kuitenkin automaattisesti Tigerdrottningenin kansilehtiseen ja etsin toivomani sanan Den andra sidanin lyriikoista. Sillä samalla fontilla se koristaa nyt minun rannettani.

Jo viime keväänä, ihan minikokoisen Pikkuveljen kanssa kotiutuessani, mietin, että kun tästä selvitään, niin tatuoin tämän ihooni. Muutamaa kuukausi myöhemmin odotellessani tietoa jalastani löytyneestä kasvaimesta ja sen jälkeen jännittäessäni tulevaa leikkausta päätin uudestaan, että kun tästä selvitään niin sitten. Ja sitten selvittiin, siitäkin, - mutta vain ja ainoastaan ja nimenomaan tuon ranteestani nyt löytyvän syyn takia.

Jollain tavalla tämä on raskaan vuoden päätös, jotain mitä olen odottanut vuoden alusta alkaen. Että kun tämä on minun ihossani, tulee kevät ja aurinko alkaa paistaa. Että nyt, tästä eteenpäin, meillekin - minullekin - tapahtuu enemmän niitä hyviä asioita.

2 kommenttia:

  1. Hienoa Laura! Puhutteleva kuusikirjaiminen viesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noihin kuuteen kirjaimeen sisältyy kyllä aika tarkalleen kaikki, mikä minulle on elämässä tärkeää. Ja tähän tatuointiinkin rakastuin kieltämättä ihan heti <3.

      Poista