sunnuntai 21. toukokuuta 2017

JyväskyläLOVE.


Joka vuosi se alkaa Yläkaupungin yöstä, kesä nimittäin: yhdessä yössä kaupungin katukuvaan ilmestyy sekä aurinko, että ne kaikki pikkujutut, joita vasta siinä vaiheessa huomaan koko vuoden kaivanneeni ja jotka tekevät tästä kaupungista niin ihanan. Tiedättehän, ihmiset, jotka:


kantavat toisessa kainalossaan kangaskassia ja toisessa skeittilautaa
soittavat Lounaispuistossa omasta mankastaan Valvomoa
kirjoittelevat kadulla rakkausviestejä tuntemattomille
pystyttävät muikkukojun, korukojun ja meditaatioteltan ihan vierekkäin
istuvat puistossa piknikviltillä aika monen sadan muun kanssa kuuntelemassa M.A. Nummista
 perustavat kirppiksen keskelle Kävelykatua
fiilistelevät yhdessä katutaidetta, katutaikuriesitystä sekä erilaisia performansseja
ja ennen kaikkea:
jakavat opiskelukaverin kanssa Grilli21:ltä ostetun taksarin kristillisesti tasan samalla yliopiston kirjaston portailla istuen.


Lisäksi myös tämä tapahtuu joka vuosi toukokuun puolivälin jälkeen, Yläkaupungin yössä: yhdessä päivässä olen yhtäkkiä niin täynnä kesää, ihmisiä ja hymyjä, paljaita varpaita, kangaskasseja ja yläkaupungin pizzantuoksua, että vaikka kuinka olen viime kuukaudet kipuillut sitä, kuinka täältä ei ikinä ole mahdollista saada vakituista työtä saati löytää pätkätyöläisen budjetille sopivaa isompaa kotia halutusta kaupunginosasta, niin silti tämä on se meidän kaupunki. Että tuli mitä tahansa, niin täältä ja näiden ihmisten luota me ei lähdetä, niin kuin ei tähänkään mennessä olla lähdetty ja että ihan kohta on taas se päivä, jona iltapalapöydässä istuessamme kuulemme kesän ensimmäistä kertaa Harjun Iltasoiton.

(Lisäksi olen edelleen sen verran flunssainen, että kunhan tämän klikkaan ulos, suljen läppärin, keitän itselleni vielä yhden kupillisen teetä ja kietoudun loppuillaksi sohvalle viltin alle lueskelemaan Tom Malmquistia. Ja arvatkaa mitä: sen teen kaveriksi meillä on jääkaapissa vielä kaksi eilen Emily's Cakesin kojusta ostettua cupcakea sekä Marian pizzan jämät.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti