sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Kuusi vuotta äitinä.


Se iskee joka kerta silloin, kun kaikki alkaa vihdoin olla valmista ja jo useamman tunnin ajan olen saanut vastata kysymykseen, kuinka kauan vielä, kun vieraat tulevat: hetkellinen pelko siitä, ettei kukaan jostain syystä tulekaan. Että yksi olisi saanut flunssa, pari noron, yksi ihan rehellisesti unohtanut ja niillä, jotka silloin kolme viikkoa sitten vastasivat Facebook-kutsuun "saattaa osallistua", oli oikeasti koko ajan jotain muuta menoa. Niiden muutaman hetken aikana ehdin aina käydä mielessä läpi, mitä tehtäisiin kakulle ja ilmapalloille ja kuinka asian voisi selittää juhliaan jo kuukausia suunnitelleelle päivänsankarille. Mutta sitten ne onneksi, onneksi, aina tulevat: kopistelevat sisään äänekkäänä ja isona porukkana, täyttävät eteisen erikokoisilla kengillä, keittävät uuden pannullisen kahvia, kun itse en ole vielä ehtinyt ja leikkaavat kakkua sekä itselleen, omille lapsilleen että naapurin muksuillekin. 

Tänä vuonna poika R toivoi Titanic-synttäreitä, joten askartelin aarrekartan, tulostin maihinnousukortit ja pursotin suklaamoussekakun päälle jäävuoria soijavispistä. Merihenkiset viirit viriteltiin tällä kertaa perhepuiston ikkunoihin (koska putkiremontti), joten kaikki ne viisitoista lasta mahtuivat pöydän ympärille yhtä aikaa. Se kai näissä juhlissa lopulta parasta onkin: nähdä miten ison, iloisen ja äänekkään tukiverkon kuusivuotiaani on ympärilleen saanut.

Ja kyllä, kakussa on ihan oikea uppoava Titanic - kiitos ihanan Julian. Aika maukas show stopper se kyllä olikin, pakko myöntää.

4 kommenttia:

 1. No nyt on hieno kakku! Mä täällä innolla odotan, että mitkä synttärit B valitsee kesällä ja tää täti pääsee juhlimaan. Teema kun tuntuu vaihtuvan joka viikko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin päivänsankari oli jo muuttamassa teemaa moneen kertaan! Aika ihana näitä on kyllä järjestääkin, pakko myöntää, sen kolme kertaa vuodessa: synttärit molemmille pojille sekä halloween.

   Poista
 2. Upea kakku! Mitä siinä oli täytteenä 😉?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Täytteenä oli ainakin vaniljaa ja mangoa ja pohja siis täytekakkua, mutta sen tarkemmin en kyllä edes osaa sanoa, sen verran hulinassa tuli tätä kakkua hotkittua ;)...

   Poista