sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Lastenhuoneen muutos ja mitä se maksoi.Lähtötilanne: 

Reilun 11 neliömetrin yhdelle leikki-ikäiselle jokunen vuosi sitten sisustettu lastenhuone, joka piti saada muutettua sopivaksi eskarilaisen tarpeisiin mutta niin, että tilaa olisi myös puolitoistavuotiaalle pikkuveljelle.


Missio: 

Sisustaa huone uusiksi pitkälti jo olemassa olevia huonekaluja ja sisustustavaroita käyttäen sekä rahoittaa uudet hankinnat mahdollisimman paljon vanhojen myynnillä.


Toiveena:

Lastenhuone, joka edelleen näyttää lastenhuoneelta kaikkine kirjoineen, legoineen, pikkuautoineen ja Aku Ankkoineen mutta joka olisi jo ehkä vähän enemmän eskarilaisen kuin taaperon huone. 


Mikä muuttui ja millä hinnalla:

Vanhan pöytälampun myynti Torissa: + 10 euroa
Vanhan sängyn myynti Torissa: + 80 euroa
Ferm Livingin robottityynyjen myynti Torissa: + 25 euroa
Ferm Livingin Mr. Bear-nalletyynyn myynti Torissa: + 15 euroa
Vanhan nojatuolin myynti Torissa: + 30 euroa
Beditin päiväpeiton myynti Torissa: + 20 euroa
Brion kävelykärryn myynti Torissa: + 15 euroa
Metallinen kerrossänky Veken kalusteesta, kaksi patjaa, alasängyn turvalaidat ja kotiinkuljetus Rovaniemeltä: - 350 euroa
Roomoxin junior-säkkituoli alennuksesta kotiinkuljetuksineen: - 54 euroa
Kaksi tyynynpäällistä Ikeasta: - 8 euroa
Micke-työpöytä Ikeasta: - 44,95 euroa
Poika R:n tekemän julisteen skannaaminen ja tulostus 40 x 50-kokoisena Kopio Teamissa: - 5 euroa
Pöytälamppu olohuoneesta ja työpöydän tuoli häkkivarastosta


Muutoksen hinta yhteensä:

266,95 euroa


Joku päivä sitten luin Nuapurissa-blogista mielenkiintoisen postauksen siitä, kuinka rahalla on helppo sisustaa, etenkin blogeissa ja kuinka yhtään sisutusaiheisia blogeja tai Instagram-tilejä seuraava ajautuu helposti jonkinsorttiseen ahdistukseen, tai ainakin ihmetykseen, niiden jatkuvia upouusia, astetta kalliimpia (joskin monesti yhteistyön merkeissä saatuja) hankintoja pullistelevien kuvien keskellä. Joskus aiemmin lastenvaateideologiaani pohtiessani kirjoitin, kuinka haluaisin panostaa kotimaisuuteen ja eettisyyteen, muttei siihen aina, tai useinkaan, ole varaa - ja toisaalta silloin kun on, käytän rahani tavaroiden sijaan mieluummin palveluihin ja elämyksiin. Niin nytkin. Jos ei olisi tarvinnut vilkuilla hintalappuja, olisi meillekin luultavasti kotiutunut Roomoxin sijaan Fatboy ja kerrossänkyä googlaillessamme olisimme varmasti edes katselleet Lundian valikoimaa. 266,95 euron lastenhuonemuutoksen jälkeen rahaa jäi kuitenkin myös kahden päivän Helsingin-reissuun sekä senkin jälkeen vielä voille leivän päälle. Ja kun hotellin kahisevissa lakanoissa hyvin nukutun yön jälkeen kömmimme koko porukka valmiiseen aamiaispöytään ja siitä kohti Tuomiokirkkoa, tuntui se tähän elämäntilanteeseen järkevämmältä sijoitukselta kuin yksikään design-huonekalu.

2 kommenttia:

  1. Lastenhuoneen uusi ilme käyttää tosi hyvältä ja freesiltä! :) Hyvin passaa tuo uusi sänky sisustukseen, ja loistavasti sait vanhaa myytyä uuden tieltä. Joko Pikkuvelikin nukkuu uudessa sängyssä omassa huoneessa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei, alasänky on meillä lähinnä kirjojenlukupaikka: Pikkuveli nukkuu edelleen pinniksessään meidän huoneessa ja tällä hetkellä äidin päiväkodinalkuun liittyvä eroahdistus on niin suurta, etten taida päästää tuota omaan huoneeseen ennen kuin joskus riparikesän tienoilla ;).

      Poista