perjantai 2. maaliskuuta 2018

Parhaat kirppis- ja second hand -löytöni.


Vaikka kierrätänkin suurimman osan pojille hankkimistani lastenvaatteista ja -tarvikkeista, varaan kirpputoripöydän keskimäärin kerran vuodessa ja yritän bongailla erityisesti lasten urheiluvälineet käytettyinä, olen yhdessä asiassa ihan uskomattoman huono: minulla ei ole minkäänlaista kirpputorisilmää. Saatamme kiertää ystäväni kanssa saman kirpputorin samat rekit niin, etten minä löydä yhtään mitään ostettavaa, kun taas ystäväni on kerännyt käsivarrelleen vaatepinojen ja tavarakasojen seasta todellisia helmiä, ja monesti jahkailen kiinnostavienkin tavaroiden kanssa niin pitkään, että ne ehtivät jo mennä. Nettikirppareita selailemaan olen liian laiska - ja niinä kertoina, kun olen tehnyt Facebookin kirppisryhmästä jonkun löydön, on tuotteeseen jo vähintään puolenkymmentä minua nopeampaa av:tä, yv:tä ja jonoa. Erityisesti ystävieni kirppiksiltä tekemiä sisustuslöytöjä fiilistelen välillä pieni kateuden pisto sydämessäni: meilläkin kun olisi tilaa niin tuunattuna ihan uskomattoman upeaksi muuttuneelle keittiön pöydälle kuin eriparisille keittiön tuoleillekin.

Jotain olen tosin minäkin onnistunut vuosien aikana löytämään - esimerkiksi nämä:


PARHAAT KIRPPIS- JA SECOND HAND -LÖYTÖNI


Cubuksen hame: Kahden euron huippulöytö viime toukokuun kävelykatukirppikseltä. Tullut käytettyä vasta ihan liian harvoin, mutta se johtuu vain ja ainoastaan kylmästä viime kesästä.


Ruskea nahkatakki sekä Mexxin musta bleiseri: Nahkatakin bongasin Facebook-kirppikseltä, jonne kaverini oli laittanut sen myyntiin. Sovimme kahvittelutreffit meille, ja kun kaverini sitten soitti ovikelloa, oli hänellä mukanaan myös Mexxin musta bleiseri, joka kuulemma oli ihan minun tyyliseni. Ostin lopulta molemmat takit ja olenkin käyttänyt niitä nyt kahden vuoden aikana tosi paljon.


C.S. Lewisin Narnian tarinat sekä muutama muu lempikirjani: Seuraavaan asuntoon haaveilen isosta kirjahyllystä, josta löytyisi pelkästään lempikirjoja ja aina hyvää luettavaa ja jonka äärestä lomalukemista etsivä siskoni ei ikinä poistuisi tyhjin käsin. Siksi bongailen suosikkejani kirjakauppojen alelaareista ja divareista ja kerään niitä jo nyt kasoiksi ikkunalaudoille ja yöpöydille. Parhaat löytöni olen tehnyt Lukuhetkestä, josta ostin sekä Juha Itkosen Myöhempien aikojen pyhiä, Nick Hornbyn kirjat että pitkään himoitsemani ja etsimäni C.S. Lewisin Narnian tarinoiden kuvitetun version. Narniasta maksoin 15 euroa, enkä olisi voinut olla tyytyväisempi.


Sininen Pony: Kuusitoistatuumainen sininen Pony oli ostohetkellä esikoiselle ihan liian iso, mutta loppujen lopuksi pyörä osoittautui ihan huippulöydöksi - se kun on ollut käytössä jo kolme vuotta ja menee varmasti vielä aikanaan Pikkuveljellä ihan yhtä kauan. Pyörä löytyi Facebook-kirppikseltä ja maksoimme siitä apupyörineen ja työntötankoineen kahdeksan kymppiä.


Dublo merirosvolaiva: Kirpparilla-kirpputorilta kolmella kympillä bongaamani uudenveroinen Dublon merirosvolaiva on edelleen, viiden vuoden jälkeenkin, paras kirppislöytöni ikinä.


Mitkä ovat teidän parhaat kirppislöytönne 
ja miten tuota kirppissilmää voisi jotenkin kehittää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti