perjantai 11. toukokuuta 2018

Yhdet avajaiset ja pala Kotoa omassa kodissa.


Viime torstaina vaihdoin kokeiden korjauksen ja kotityöt hetkeksi lasilliseen kuohuvaa, hyvän ystävän seuraan ja kotimaisen designin fiilistelyyn ihan Lyseon kupeessa, kun Koto Designmarket juhli avajaisiaan Yliopistonkadulla. Koton konseptiin kuuluu verkkokauppa sekä ihan Kompassin kulmille avautunut kivijalkaliike, josta löytyy vaihteleva valikoima kotimaista muotoilua koruista laukkujen ja kännykänkuorien kautta kortteihin, julisteisiin, sisustustavaroihin ja tietysti vaatteisiin. Kotossa on tarkoitus olla kuin kotona, minkä takia liikkeen Yliopistonkadun puoleisten ikkunoiden alle rakentuu lähiaikoina myös loungetila, johon voi tulla pidemmäksikin aikaa vaikka tekemään töitä tai lukemaan kirjaa ja juoda siinä samalla kupillisen Punaisen kirahvin kahvia tai Teeleidin teetä. Enkä varmasti liioittele yhtään, jos sanon, että loungen näkymä Lyseolle ja Yliopistonkadulle on yksi kaupungin parhaista - ainakin yhden aurinkoisen toukokuun illan perusteella. 

Uudenkarhean, supertyylikkään liikkeen, tarjolla olleiden brownieiden sekä PIHKA collectionin laukkujen ohella huomio kiinnittyi Kotossa erityisesti yhteen asiaan, nimittäin kaktuksiin; kauppa kun tuntui olevan täynnä erilaisia ja erikokoisia kaktuksia niissä perinteisissä terrakottaruukuissa. Jo siellä rekkien välissä kierrellessä sanoin seurana olleelle ystävälleni, kuinka meillekin on kyllä saatava vastaava kaktus olohuoneeseen, sen talven aikana kuolleen orkidean tilalle.

Ja itse asiassa heti perjantaina koukattiin ruokakauppareissulla myös Plantageniin. Valikoima ei ollut ihan yhtä laaja kuin Kotossa, mutta muutaman vaihtoehdon joukosta meille valikoitui lopulta tämä yksilö. Se löysi heti paikkansa tv-tason päältä, siitä kirjapinon vierestä.

Sieltä Kotostakin tarttui muuten ideoiden lisäksi mukaan myös useampi sisustuskortti. Ja kunhan espressokone lähiakoina saapuu siihen loungetilan viereen, pitää pyörähtää liikkeessä uudestaan. Kirjan lukemisen lisäksi tuolla kun voisi hyvin korjata myös ne kevään viimeiset kokeet ja aineet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti