maanantai 3. syyskuuta 2018

Kuukauden vege: Paahdettu paprika-linssikeitto.


Viime aikoina parhaat ruokainspiraatiot olen saanut kavereiltani: syyskuun kuukauden vegenä kokataankin linssikeittoa tomaateista ja paahdetuista paprikoista. Ohje löytyy alun perin Chocochililltä, mutta minulle se tuli vähän muokattuna esikoisen kaverin äidin kautta, joka suositteli myös lisäämään keittoon reilusti tuoretta korianteria.


PAAHDETTU PAPRIKA-LINSSIKEITTO

 
3 keskikokoista paprikaa
4 suurta tomaattia
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl punaisia linssejä
1 kasvisliemikuutio
8 dl vettä
oliiviöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl timjamia
1 tl paprikajauhetta
suolaa
sokeria
mustapippuria
tuoretta korianteria


Pese paprikat, poista kannat ja siemenet ja leikkaa lohkoiksi. Paahda tämän jälkeen paprikoita 250-asteisen uunin ylätasolla nahkapuoli ylöspäin 15-20 minuuttia, kunnes paprikoiden kuori on mustunut. Kääri kuumat paprikalohkot folioon ja anna muhia siellä sen aikaa, että paprikat jäähtyvät käsittelyvalmiiksi. Poista tämän jälkeen paprikoista kuori ja paloitte.

Kalttaa ja pilko tomaatit, huuhtele linssit ja silppua sipuli.

Kuullota sipuleita hetki oliiviöljyssä kattilan pohjalla ja lisää sitten paprikat ja tomaatit sekä hetken päästä linssit, kasvisliemikuutio, tomaattipyree, mausteet ja puolet vedestä. 

Anna kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoitellen, kunnes linssit ovat kunnolla pehmenneet. Vettä voit lisätä oman maun mukaan vähitellen, niin että keitosta tulee sopivan paksuista. Soseuta lopuksi keitto sauvasekoittimella ja mausta vielä tuoreella korianterilla.


Jotain muuta vegeä?
Kokeile vaikka
granaattiomena-halloumisalaattia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti