sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Ihan tavallinen lauantai.


Herään taas ihan liian aikaisin, sillä viime kuukausina en juuri ole nukkunut. Tarkoitus on tehdä rauhallinen jooga ennen poikien heräämistä niin kuin yleensä lauantaisin, mutta niin vain Pikkuveli vaistoaa suunnitelmani ja herää hänkin jo kuuden jälkeen. Teen kolmevuotiaalle sekä sylilliselle pehmoleluja pesän olohuoneen sohvalle, ja Pikkuveli katsoo piirrettyjä sen aikaa, kun teen Yogaialta puolen tunnin flown. Kun muukin perhe herää, syömme aamupalaksi puuroa, leipää ja tomaatti-juustomunakasta.

Aamupalan jälkeen mies lähtee kuntosalille. Pojat katselevat edelleen lastenohjelmia ja minä siivoan keittiön, pesen koneellisen pyykkiä ja lueskelen dekkaria. Välillä jatkamme esikoisen kanssa Harry Potteria ja liekehtivää pikaria ja napsin pikaisesti kuvia ensi viikon postausta varten, minkä jälkeen pojat ryhtyvät omiin hommiinsa. Lounaaksi teen kaveriltani nappaamalla ohjeella maissichowderia. Keitosta tulee superhyvää, mutta pojille se ei luonnollisestikaan juuri maistu. Sen sijaan ne täyttävät vatsansa lauantaikarkeilla.

Lounaan jälkeen suuntaamme ulos. Olen varannut yhdeksi kosmetologin ripsien ja kulmien värjäykseen ja sen jälkeen tapaan ystävän keskustassa. Istuskelemme reilun tunnin Espresso Housessa ja päivitämme kuulumisia. Kahvittelun jälkeen pyörähdän vielä keskustan kirppiksellä, josta ostan itselleni uuden neuleen kolmella eurolla. Teen todella harvoin hyviä kirppislöytöjä itselleni, joten olen uudesta neuleesta ihan fiiliksissä.

Mies on käynyt poikien kanssa kirjastossa ja sen jälkeen pulkkamäessä, ja porukka pelailee kotona Super Mariota, kun palaan kotiin. Iltaruuaksi teen perinteisen lasagnen, jota syömme kreikkalaisen salaatin kanssa. Sen jälkeen keräämme porukalla kasaan olohuoneen vallanneet lelut, viikkaan aamulla pesemäni vaatteet kaappeihin ja lueskelemme omia kirjojamme, Pikkuveli leikkii dinosauruksillaan ja esikoinen piirtelee.

Seitsemältä meillä on jokalauantainen saunavuoromme, joten pakkaamme pyyhkeet, aamutakit, saunatuoksun ja kosmetiikan ja suuntaamme alakertaan. Saunan jälkeen pojat ovat iltapalaa ja viimeisiä leikkejä vaille valmiit unille. Poikien mentyä nukkumaan kaivamme miehen kanssa esille loput lauantaikarkit ja jatkamme Areenalta Babylon Berliniä, joka meillä juuri nyt on kesken.


Elokuun lopussa meidän ihan tavallinen lauantaimme näytti tältä. Ainakin lauantaikarkit ja kirjojen lueskelu pitkin päivää näyttävät pysyvänm viikosta toiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti