sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Remonttipäivitys vol. 3: makuuhuone.


Kun vajaa vuosi sitten päivitimme makuuhuoneemme sisustuksen, tiesimme jo, että muuttaisimme pian uuteen, isompaan kotiin. Siksi uudesta sisustuksesta oli tarkoitus tehdä sellainen, että sen voisi siirtää mahdollisimman helposti myös uuteen asuntoon eikä uuteen kotiin tarvitsisi sen takia hankkia mitään ylimääräistä. Makuhuoneremontillamme olikin heti selkeä tavoite: saada entisen kotimme makuuhuone siirrettyä tähän uuteen.

Jos esikoisen huoneen tapetti lähti helposti, niin makuuhuoneen tapetin kanssa saatiin urakoida sitten senkin edestä: lopulta vanha hopeanharmaa paperitapetti lähti paikoin kahtena, paikoin kolmena kerroksena, minkä jälkeen seinistä piti pestä vielä reilusti liisteriä. Onneksi seinä itsessään oli suhteellisen siisti, eikä hiomisen ja kittaamisen kanssa tarvinnut urakoida niin pitkään. Varmuuden vuoksi maalattiin kuitenkin sekä seiniin että kattoon useampi kerros myös pohjamaalia, jotta lopputulos olisi mahdollisimman tasainen.

Hetki leikiteltiin myös ajatuksella jonkinvärisestä tehosteseinästä, mutta päädyttiin kuitenkin vielä maalaamaan kaikki seinät Tikkurilan Paperilla. Onneksi tehosteseinä on mielen muuttuessa myöhemminkin melko helppo ja halpa maalta, kun pohjat on tehty hyvin. Kaappien kanssa tehtiin samoin kuin esikoisen huoneessa eli niiden maalaamisen sijaan tyydyttiin taas vain vaihtamaan vetimet uusiin valkoisiin. Vanhojen vetimien alta paljastui kaappien alkuperäinen, tummanoranssi väri.

Makuuhuoneeseen ei hankittu mitään uutta vaan huone sisustettiin pelkästään vanhoilla, jo edelliseen kotiin hankituilla tavaroilla ja huonekaluilla. Koska uusi makuuhuone on kuitenkin reilusti edellistä isompi, siirrettiin sinne myös edellisessä kodissa eteisessä ollut lipasto sekä olohuoneen seinällä olleet pienet kirjahyllyt. Hankintalistalla on ainoastaan verhotanko, jota emme ensin ajatelleet tarvitsevamme mutta joka muutaman kello neljän aamuaurinkoherätyksen jälkeen on alkanut tuntua aika tarpeelliselta.Remonttipäivitykset tähän mennessä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti