perjantai 27. syyskuuta 2019

Kuinka usein?


Sain blogikriisipostaukseeni Maikilta toiveen toteuttaa jo useammassa blogissa kiertäneen Kuinka usein? -haasteen. Jos siis mielikuva minusta supersiistinä kodinhengettärenä särkyy, niin se on täysin tämän syytä.


Kuinka usein..

Vaihdat lakanat. Kahden viikon välein.

Vaihdat pyyhkeet. Kylpypyyhkeet puolentoista viikon välein, käsipyyhkeet tarpeen mukaan useammin.

Peset hiukset. Joka toinen päivä.

Soitat isälle/äidille. Äiti on soittanut minulle aika tarkalleen joka kolmas ilta, joten jos äiti ei ehdi soittaa, soitan yleensä sinnepäin neljäntenä päivänä. Lisäksi viestitellään, laitetaan kuvia ja soitellaan tarpeen mukaan useamminkin. Isälle soitan, kun on jotain asiaa.

Näet vanhempiasi. Riippuu paljon, miten paljon muuta ohjelmaa meillä on viikonlopuille. Yleensä pyritään ajelemaan kumpaankin mummolaan keskimäärin puolentoista kuukauden välein. Isovanhemmat käyvät meillä harvemmin.

Käyt leffassa. Todella harvoin, ehkä kerran vuodessa. Olen superhuono menemään leffaan yksin ja yhtä huono pyytämään lapsenvahtia. Viimeksi kävin katsomassa How to train your dragon -elokuvan esikoisen kanssa joskus talvella, miehen kanssa kävimme katsomassa Queen-elokuvan viime jouluna.

Föönaat hiukset. Yleensä aina, kun olen pessyt ne.

Putsaat lattiakaivot. Todella harvoin, ihan vain silloin, kun on pakko.

Käyt metsässä. Ehkä parin kuukauden välein. Retkelle lähdemme aika harvoin, joten metsässä tulee käytyä pääasiassa silloin, kun olemme anoppilassa maalla.

Käyt suihkussa. Joka ilta.

Sanot läheisille, että rakastat heitä. Pojille ihan joka päivä ja monta kertaa. Miehelle harvemmin.

Sanot miehellesi rakastavasi tätä. Liian harvoin.

Tarkistat kuivakaapin sisällön. Vähintään pari kertaa viikossa, kun teen ruoka- ja ostoslistaa - yleensä pyritään käyttämään mahdollisimman paljon jo ostettuja tuotteita ja kehittelemään tulevia ruokia sen ympärille, mitä kaapissa jo on.

Luuttuat lattiat. Ehkä keskimäärin parin, kolmen viikon välein.

Peset vessan. Rehellisesti sanottuna en koskaan, sillä tämä on se kotityö, jonka olen delegoinut kokonaan miehelle ihan sillä verukkeella, että useamman vuoden hotellisiivoojaurani aikana olen saanut jo oman tilini hetkeksi täyteen. Toinen miehelle delegoimani kotityö on muuten roskien vienti, jonka teen ainoastaan miehen työmatkojen aikana pakon edestä.

Puhdistat liesituulettimen. En ikinä, sillä myös tämän hoitaa mies (ehkä kerran vuodessa).

Syöt noutoruokaa. Ehkä kerran kuussa. Meille kuljettaa kyllä sekä Wolt että Foodora, mutta nyt ei olla tilattu mitään pitkiin aikoihin, koska ruoka on muutaman kerran ehtinyt jo kuljetuksen aikana jäähtyä ja sitä on saanut odottaa aika kauan. Jos siis syödään noutoruokaa, tarkoittaa se yleensä lähipitseriasta haettua pizzaa.

Valehtelet. Valkoisia valheita varmaan aika useinkin esimerkiksi silloin, kun kolmevuotias kysyy, miksi äidin suukossa tuoksuu karkki (”se on huulirasvaa”). Muuten harvoin - ainakin uskoisin.

Riitelet suhteessa. Kinastelemme miehen kanssa kyllä lähes päivittäin, sillä olemme eri mieltä monesta asiasta aina politiikasta musiikin kautta jopa lastenkasvatukseen. Harvemmin kuitenkin otamme yhteen ihan kunnolla, sillä päästelemme (tai päästelen) höyryjä ihan reaaliajassa.

Sheivaat. Kerran viikossa tai kahdessa riippuen siitä, onko kesä vai talvi.

Vaihdat hammasharjan. Ehkä kolmen kuukauden välein.

Käyt kirjastossa. Kerran viikossa tai kahdessa yleensä viimeistään silloin, kun pitää noutaa joku minulle tullut varaus.

Peset peitot ja tyynyt. En ikinä (apua!).

Syöt herkkuja. Lähes päivittäin jotain, vaikka nyt olenkin vaihtanut iltaherkkuni kuivattuihin hedelmiin. Varsinaisen karkkipäivän pidän poikien kanssa lauantaisin. Mun heikkous on nimenomaan karkki, sillä leivonnaisia syön tosi harvoin. Kerralla en kuitenkaan syö paljoa, kourallinen karkkia taltuttaa jo sokerinhimon.

Soitat anopille. En koskaan. Jos on asiaa, laitan viestin.

Peset rintsikat. Pitääkin laittaa heti pesuun...

Leivot. Laitan ruokaa kerran päivässä ja viikonloppuisin kahdesti, joten en juuri jaksa innostua leipomisesta. Makeita leivonnaisia meillä myös kuluu aika hitaasti, joten niitä tulee siksikin tehtyä aika harvoin. Ehkä kerran kuussa teen aamupalalle tuoreita sämpylöitä, muuten leivon lähinnä juhliin.

Siivoat jääkaapin. Kerran vuodessa pakastimen sulatuksen yhteydessä.

Käyt puntarilla. Harvoin, ehkä kerran kuussa?

Komennat miestäsi. Apua, varmaan päivittäin.

Syöt irtokarkkeja. Kerran viikossa tai kahdessa.

Vierailet isovanhempiesi luona. Mun viimeinenkin isovanhempi kuoli yli kymmenen vuotta sitten, joten en koskaan.

Peset pyykkiä. Sitä mukaan, kun pyykkikone täyttyy. Vaatteita pesen keskimäärin kolmen päivän välein, lakanapyykkiä joka toinen viikko ja pyyhkeitä siinä välissä.

Imuroit kotisi. Vähintään joka toinen päivä ihan jo siitä syytä, että silloin ei tarvitse tehdä isompaa siivousta niin usein.

Perheessä kinataan vaatetuksesta. Kolmevuotiaan kanssa lähes päivittäin. Viime aikoina Pikkuveljen on ollut erityisen vaikea tajuta, että on jo liian kylmä K- Raudan mainoslippikselle ja on pakko laittaa pipo. Pikkuveli on muutenkin paljon tarkempi siitä, mitä kelpuuttaa päälleen etenkin verrattuna tokaluokkalaiseen, joka shoppailun sijaan nimeomaan toivoo, että minä hankin pojan kaikki uudet vaatteet. Esikoisen kanssa keskustellaan oikeastaan ainoastaan ulkohousujen tarpeellisuudesta.

Käyt hammaslääkärissä. Kävin viimeksi kaksi vuotta sitten enkä nyt ihan heti koe tarvetta mennä uudestaan. Mulla on hyvät hampaat, elämäni ensimmäinen reikä paikattiin tuolloin kaksi vuotta sitten.

Käyt kaupassa. Ehkä kerran viikossa. Mies hoitaa meillä ruokaostokset, koska on perheen ainoa, jolla on ajokortti. Nykyään en muutenkaan mene kauppaan pelkästään kiertelemään ja katselemaan vaan aina oikeasti etsimään jotain. Tällä filosofialla on säästynyt aika iso summa rahaa (ja luontoa).

Peset ikkunat. Kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin. Nyt tosin ikkunoiden määrän lisäännyttyä sekä remontin pitkittyessä tuntuu, että tänä syksynä en ehkä kykene.

Vaihdat sukat. Päivittäin.

Olet eri mieltä miehen kanssa. Päivittäin.

Ostat uusia vaatteita. Silloin, kun oikeasti tarvitsen jotain eli harvemmin kuin kerran kuussa.

Siivoat. Päivittäin ylläpitosiivousta ja tavaroiden keräilyä. Keskimäärin joka toinen päivä myös imuroin ja kerran viikossa pyyhin pintoja. Isomman siivouksen teen harvemmin, ehkä kerran kuussa.

Olet tehnyt raskaustestin. Viimeksi yli neljä vuotta sitten, kun siihen piirtyivät Pikkuveljen kaksi viivaa.

Tarkistat toimiiko palovaroitin. En juuri koskaan. Toisaalta nyt uuteen asuntoon hankimme uudet palovaroittimet, joten ei ole ollut tarvettakaan. Edelliset olivat vuodelta 2006, joten tarkistus oli unohtunut edelliseltäkin asukkaalta.

Peset autosi. Ajokortittomana olen delegoinut tämänkin miehelle. Mies pesettää auton ehkä kahdesti vuodessa. Viimeksi palkkasi pojat hoitamaan homman euron palkalla. 

Käyt läpi vaatekaapin ja mut kaapit. Kerran, pari vuodessa ennen kirppisprojektia.

Siivoat lääkekaapin. Ehkä kerran vuodessa.

Puhdistat hiukset harjasta. Tarpeen mukaan.

2 kommenttia:

  1. Näitä on kyllä hauska lukea muiden kirjoittamana, mutta itse en taitaisi uskaltaa tunnustaa useampaa kohtaa edes ääneen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah, munkin pitää kyllä ehdottomasti kunnostautua ainakin tyynyjen ja peittojen pyykkäämisessä!

      Poista