maanantai 16. syyskuuta 2019

Remonttipäivitys vol 4: mitä on jo tehty ja mitä on vielä tekemättä.


Kun useampi vuosi sitten ryhdyimme etsimään isompaa kotia tältä alueelta, oli yksi kriteereistä löytää asunto, jossa kaikki suurimmat remontit olisi jo tehty ja pinnatkin siinä kunnossa, ettemme joutuisi asumaan remontin keskellä kovin pitkään - se yksi putkiremontin alla vietetty kotiäitivuosi kun oli jo tarpeeksi. Sitten Se Oikea tuli vastaan vähän sattuman kautta eikä mikään ollut niin kuin olimme kuvitelleet: taloyhtiön isoista remonteista takana oli ainoastaan putkiremontti - meidän ehdoton kriteerimme - ja vaikka pinnat eivät olleetkaan alkuperäiskunnossa, vaativat ne - kaikki 105 neliötä - täyttä päivitystä. Viimeistään kesällä kävi selväksi, että olimme muuttaneet keskelle remonttia, joka ei ihan heti tulisikaan valmiiksi. Kesällä saimme tehtyä lopulta käytävien lisäksi kaksi makuuhuonetta ja töiden alettua olemme jatkaneet remonttia vierashuoneessa iltaisin ja viikonloppuisin. Viiden tapettikerroksen repimiseen meni lopulta neljä viikkoa.

Siksi ihan jo oman uskonvahvistuksen takia piti listata, mitä meillä on jo tehty ja mitä tekemättä. Sillä melkeinhän tässä ollaan jo puolivälissä.


MITÄ ON JO TEHTY:
 • Esikoisen huoneesta on poistettu tapetit, maalattu katto, hiottu ja maalattu seinät, vaihdettu verhotanko, naputeltu muutamia tauluja seinään ja vaihdettu kaappeihin uudet vetimet.
 • Käytävien seinät ja katto on maalattu ja taulut porattu paikoilleen.
 • Meidän makuuhuoneemme seinistä on poistettu tapetit, verhotanko on vaihdettu, hyllyt porattu paikoilleen, kaappien vetimet uusittu ja seinät ja katto hiottu ja maalattu.
 • Vierashuoneessa on poistettu verhotangon lisäksi viisi kerrosta tapettia viideltä eri vuosikymmeneltä ja irrotettu kahdelta seinältä puolipaneelit.
 • Olohuoneen seinistä on poistettu kaksi kerrosta tapettia.
 • Parketti on öljytty koko asunnosta. (Tämä teetettiin ulkopuolisella.)
 • Sekä kylpyhuone että WC on remontoitu alkuvuodesta kokonaan putkiremontin yhteydessä. (Tämäkin teetettiin ulkopuolisella.)

MITÄ ON VIELÄ TEKEMÄTTÄ:
 • Vierashuoneen seinät ja katto pitäisi hioa ja maalata muutamaan kertaan. Lisäksi huone kaipaa uutta verhotankoa, lamppua, mattoa ja vuodesohvaa. Myös työpöytä odottaa kasausta.
 • Olohuoneen seinät ja katto odottavat hiontaa ja maalausta. Lisäksi pitäisi päättää, mitä teemme takalle vai teemmekö mitään. Olohuoneeseen olisi tarkoitus hankkia myös jonkinlainen isompi kirjahyllykokonaisuus, joka on vielä aika pitkälti suunnittelun tasolla.
 • Pikkuveljen huoneesta pitäisi poistaa puolipaneelit ja vanhat seinään porattu hyllyt ja uusia ovi. Lisäksi seinät ja katto vaativat ainakin maalia, mahdollisesti myös tasoitetapetin.
 • Männynvärinen eteinen kaipaa täyttä päivitystä.
 • Männynvärinen keittiö kaipaa täyttä päivitystä.
 • Lisäksi tällä hetkellä remonttiromuvarastona toimiva super iso parveke olisi kiva saada sisustettua muullakin kuin irtonaisilla verhotangoilla ja puolipaneelilaudoilla viimeistään ensi kesänä.
Että kai tämä tästä, pikku hiljaa. Ainakin olen koko ajan enemmän ja enemmän ihastunut isoihin ikkunoihimme, joista osasta voi tarkistaa kellonajan Harjun tornista ja osasta katsoa, minkäväriseksi auringonlasku värjää Matti Nykäsen mäen.


Remonttipäivitykset tähän mennessä:

2 kommenttia:

 1. Oli pakko tulla tsekkaamaan myös teidän remppaa, ootte kyllä tehnyt jo hurjan paljon :) ja ihana, että ootte saanut jo tauluja ja verhotankojakin laitettua. Meiltä puuttuu kaikki tuollaiset jutut vielä :D heh... Jos vaikka jouluun mennessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan päädytty näin rempan keskellä asuttaessa tekemään yhden huoneen kerrallaan ja siksi ollaan tehty kaikki (kaksi) jo tehtyä huonetta kokonaan valmiiksi: keittiöremppa on siis edelleen tekemättä, mutta tokaluokkalaisen huoneessa on kyllä jo taulut seinällä. Mutta toiveissa kyllä olisi, että ensi kesänä täällä näyttäisi jo vähän erilaiselta, jopa aika valmiilta.

   Poista